© Rootsville.eu

Kat Chapman Band (Aus)
tiltle: EP
music: Americana
year: 2018
label: Katmosphere Recordings

info artist: Kat Chapman
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2018


Katrin 'Kat' Chapman is in het bezit van een mooie soulvolle stem en is daarenboven nog een uitstekend songwriter van 'down under'. Als autodidactische songwriter en gitarist bracht ze het van de straat tot gedeelde podia met namen als Boz Scaggs, Chris Isaak en Joan Armatrading. Met reeds 4 full albums op haar conto brengt ze nu een EP uit met als titel doodleuk "EP" en zo bezit ze nog humor ook. Samen met enkel haar akoestische gitaar trok zo ook al door de VS en Europa op zoek naar inspiratie voor nieuwe nummers.

Op deze "EP" vinden we 4 nummers terug die ze zelf schreef, alleen op "You" kreeg ze daarbij hulp van producer Jerry Marotta. Openingstrack "You" krijgen we nog eens als extra in een "radio edit" arrangement.

Deze EP kwam tot stand nadat Kat een sabbat periode had ingelast om een gezin te stichten maar zullen haar fans wel terug de vreugde vinden in het beluisteren van haar melodieuze nummers. Van "You" over het meeslepende "Baby To Hold" tot het afsluitende "River of the Souls" kan je de intensiteit van deze Kat Chapan tot in je binnenste van je ziel mee beleven op dit prachtig schijfje...

tracks:

01. You
02. Farewell to the Farm
03. Baby To Hold
04. River of the Souls
05. You (radio edit)

musicians:

Kat Chapman: vocals, guitar
Jerry Marotta: drums #2,3
Bill Dillon: guitars #2,3
Duke Levine
: guitar, bazouki #1
John Harrington: acoustic guitar #3
Chris Ledbetter: mandolin #1
Jake Armerding: mandolin #4
Mike Rivard: upright bass #1
Paul Chase: upright bass #4