© Rootsville.eu

Kat Danser (Can)
tiltle: Goin' Gone
music: blues - roots
release date: october 12, 2018
label: Black Hen Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Kat Danser

© Rootsville 2018


Deze 'Goin' Gone' is het 5de album van de Canadese Kat Danser. Met haar Poolse roots is Danser steeds in beweging met een bluesstijl met diepgewortelde swamp blues. Kat speelt niet alleen blues, ze leeft het ook van zweterige, rokerige juke joints tot een elegant centrumpodium in de beste concertzalen. Haar zoete zang, lyrische genialiteit en instrumentale bekwaamheid combineren prachtig met haar scherpe humor en indrukwekkende podiumpresence om onfeilbaar gedenkwaardige live-optredens te geven.

Een album met daarop 10 nummers waarvan er 8 eigen originals zijn. Enkel voor 'Chevrolet Car' van country ster Sam McGhee en 'Train I Ride' van Mississippi Fred McDowell ging ze te leen. Voor deze 'Goin' Gone' ging Kat samenwerken met de Juno bekroonde muzikant en producer Steve Dawson. Het resultaat is een energiek digitaal album met de flair van de blues uit de betere jaren. Een mix voor haar passie tussen blues en roots muziek. Ondertussen studeerde ze af aan de Universiteit van Alberta met een doctoraat in Ethnomusicology. Ze behaalde reeds verschillende onderscheidingen en werd al drie keer genommineerd voor de Western Canadian Music Award alsook voor de nationale Maple Blues Award. Kat Danser won de Ambassador of the Blues Award van het Blues Underground Network.

Opener doet ze met de opwekkende titeltrack 'Goin' Gone'. Een mix tussen de blues en blues country. Rechtstreeks uit de Mississippi komt dan het swampy bluesje 'Voodoo Groove', alsof we kennis komen te maken met een vrouwelijke versie van Tony Joe White. Van country zanger Sam McGhee ging ze dan 'Chevrolet Car' even lenen waarna ze het mooie 'Kansas City Blues ' uit haar hoed komt te toveren. Een zwoel bluesje met daarin wat twang verweven. Tijd voor wat old fashion country blues met eerste een eigen creatie als 'Hol’ Up, Baby' en daarna een bewerking van Mississippi Fred McDowell zijn 'Train I Ride '.

Afsluiten doet deze Kat Danser volledig in stijl met het beklijvende 'Time For Me To Go ' en daarmee maakten we weerom kennis met een talent dat we wat graag hier op onze podia zouden verwelkomen. Ladies and gents we give you Kat Danser!!!

tracks:

01. Goin’ Gone
02. Voodoo Groove
03. Memphis, Tennessee
04. Chevrolet Car
05. Kansas City Blues
06. Hol’ Up, Baby
07. Train I Ride
08. My Town
09. Light The Flame
10. Time For Me To Go

musicians:

Kat Danser: vocals, guitars
Steve Dawson: guitars, pedal steel
Jeremy Holmes: bass, mandolin
Gary Craig: drums, percussion
Jim Hoke: saxophone, harmonica
Matt Combs: fiddle, mandolin