© Rootsville.eu

Katleen Scheir (B)
tiltle: Border Guards
music: Folk
year: december 7, 2018
label: Starman Records

info artist: Katleen Scheir
booking: Salmon Bookings (Jan Muylaert)

© Rootsville 2018


Katleen Scheir staat bekend als een uitmuntende jazzsinger maar zeker ook als het vocale uithangbord van het akoestische folktrio "The Golden Glows". Na haar studies jazz zang aan het conservatorium van Antwerpen, sloeg Katleen Scheir al snel een andere richting uit. Ze wist zo menig muziekliefhebber te raken als zangeres bij The Golden Glows.

De laatste jaren werkte Katleen Scheir ook aan een eigen repertoire en de dertig voorbij en heel wat ervaring op de teller, is de tijd dan rijp om haar eigen band aan je voor te stellen. Het debuutalbum "Border Guards" neemt je mee in de geest van een Beth Gibbons, Marianne Faitfull of een Joni Mitchell. Met een selectie van 12 zeer folky nummers weet deze uit Essen afkomstige zangeres haar eigen stempel op dit album te drukken .Het nummer "Out of the Comfort Zone" werd geselecteerd om als single te worden uitgebracht.

Naast haar alom aanwezige mooie stem wist Katleen Scheir zich nog te verzekeren van een uitgebreid instrumentarium met niet in het minst de Italiaanse Grammy-genomineerde mondharmonicavirtuoos Fabrizio Poggi. Het album werd een samenbrengen van uitermate persoonlijke en emotionele songs. Poëtische melodieën die in alle harmonie samengaan met warm aanvoelende instrumenten zoals de accordeon op openingsnummer "Back To My Isle". Een nummer dat meer naar de gypsy kant helt dan naar folk.

Mooi en zeer intiem is ook " I Know Your Planet" waardoor ze zich als een volprezen songwriter komt te profileren. Mede door de accordeon van Martine de Kok is het Gypsy gevoel ook intens aanwezig op " Bump On My Road". Zeer pakkend op gebied van vocale en muzikale inbreng is ook "Lullaby for Achilles". "Border Guards" is een meesterlijk samengesteld debuutalbum van deze Katleen Scheir dat je zonder meer door de donkere dagen zal loodsen met 12 warme en intens gebrachte nummers.

release concerten:

6 dcember: Rataplan Antwerpen
15 december: De Oude Pastorij Essen
21 december: Barzoen Turnhout

tracks:

01 Back To My Isle
02 Border Guards
03 Here and Now
04 I Know Your Planet
05 Bump On My Road
06 The Green Road
07 Lullaby for Achilles
08 Gyspsy
09 Narcissus
10 Out of the Comfort Zone
11 That's Where She Belongs
12 The Sun

musicians:

Katleen Scheir: vocals
Martine de Kok: piano, accordeon
Lotte De Blieck: bass
Hans Dockx: drums

special guests:

Jon Birdsong: trumpet
Geert Hellings: guitar
Nel Ponsaers: vocals
Toon Dockx: violin
Charlotte Vavourakis: cello
Maarten Scheir: trombone
Fabrizio Poggi: harmonica