© Rootsville.eu

Keegan McInroe (US)
tiltle: A Good Old Fashioned Protest
music: Singer-songwriter
year: 2017
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

info artist: Keegan McInroe

© Rootsville 2018


Een van de moderne Texaanse troubadours brengt met deze 'A Good Old Fashioned Protest' een album uit in de ziel van pioniers als Woody Guthrie en zelfs een Bob Dylan. Een album dat je door de akoestische inbreng je wel bij het beluisteren ervan aan het denken zet.

Een 9 nummers tellende album waarop nummers als 'Christmas 1914' weemoedig overkomen. Of het te maken heeft met de titel of de lyrics laat ik buiten beschouwing maar vast staat wel dat het hier een mooie en intieme melodie betreft.

Zijn strijdbare nummers zijn voornamelijk akoestisch gebracht en gaan veelal over de talrijke 'scoops' waarvoor politieke en media figuren verantwoordelijk voor zijn en daardoor de samenleving aan het verzuren zijn. Niet verwonderlijk dat mensen als Keegan McInroe opstaan. Amerikaanse politiek en zeker de samenleving is altijd grappig om volgen. Vele nummers gaan meestal over moord en bedrog maar buiten enkele protestnummers en het daaropvolgende mediacircus dat de wereld in rep en roer komt te zetten gebeurt er verder weinig, niks, nada.

Dus genieiten we maar van fingerpincking countrysongs als 'The Ballad Of Timmy Johnson’s Living Brother', gewoon omdat het lekker laat luisteren maar de boodschap laten we aan ons voorbij gaan...

'A Good Old Fashioned Protest', mooie ballad en aangrijpende verhalen en nu? langs de kassa?

tracks:

  1. Talking Talking Head Blues
  2. Big Old River
  3. Bombing For Peace
  4. Christmas 1914
  5. Bastards & Bitches
  6. The Ballad Of Timmy Johnson’s Living Brother
  7. Nietzsche Wore Boots
  8. The Love That We Give
  9. Keegan’s Beautiful Dream