© Rootsville.eu

Keeshea Pratt Band (US)
tiltle: Believe
music: blues
release date: may 29, 2018
label: independent
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
info artist: Keeshea Pratt

© Rootsville 2018


Keeshea Pratt Band, Blues that give you the shivers....

Eén van de voordelen van het beschrijven van CD's is wel dat je zo nieuwe horizonten leert te ontdekken. Zo is er nu deze 'Believe' van de Keeshea Pratt Band. Deze band wist op de recente IBC de eerste prijs weg te kapen als beste band en dat is na het beluisteren van dit album volkomen terecht te noemen. Met meteen deze prijs op haar palmares zal het nog wel een tijdje duren alvorens Europa aan de bak zal komen.

Deze Keeshea Pratt is afkomstig van Houston en ontwikkelde eerst haar skills met ol'school Motown te brengen. Aan dit album werkte een hele resum muzikanten aan mee maar zelfs daarbuiten treed Keeshea op met een 8-delig collectief. Op dit album grasduint ze met haar band in diverse muziekstijlen zoals blues, soul, gospel en jazz en daarmee kan ze uiteraard een breed publiek bereiken. We stellen vast dat we diva's als Koko Taylor en een Etta James missen maar door het beluisteren van deze Keeshea Pratt Stellen we ook vast dat alle hoop nog niet is verloren.

Een mix van aanstekelijke blues met soms een vleugje soul of een uitstapje richting New Orleans met 'Shake Off These Blues' zijn de ingrediënten van een 12 nummers tellende blues party. Fan van BB King zullen zonder meer ook van deze Keeshea gaan houden. Openen doet ze bijzonder soulvol met 'Make It Good'...and it feels so damn good. Met nummers als 'Have A Good Time Y'all roept ze meteen de herinneringen op van die eene King.

Het invoegen van een 'horn sectie' geeft het hele album een boost waarbij stil zitten haast onmogelijk wordt gemaakt. Aanstekelijke blues waarbij je wil dansen zoals op het Chicago bluesje 'Easily Replaced'. De titeltrack 'Believe' is dan weer een soulbluesje van opperste kwaliteit, een kwaliteit die over het ganse album voelbaar is tot het laatste nummer. Dit laatste nummers is een 'live recording' van 'So Bad Blues'.

tracks:

01 Make It Good
02 Have A Good Time Y'all
03 In The Mood
04 It's Too Late
05 Shake Off These Blues
06 Home To Mississippi
07 Easily Replaced
08 Monkey See, Monkey Do
09 Believe
10 Out Of My Mind
11 Can't Stop Now
12 So Bad Blues (live)

musicians:

Keeshea Pratt
Shawn Allen
Tommy Folen
Collin Hogan
Nick Fishman
Chris 'Kid' Andersen
Brian Sowell
Bob Welsh
Joshua Cook
Charlie Gurke
Dan Carpenter
Ken Moran
James Williams III
Henry Hung
Misaki Nishidale
Little Terry Rogers
Brian 'BJ' Hubbard Sr.
Lari Johnson
Jaylee Demby
Maya Kyles