© Rootsville.eu

Kelly Green Trio (US)
tiltle: Volume One
music: Jazz
release date: 2018
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Kelly Green

© Rootsville 2018


Kelly Green is een opkomende pianist-jazzvocalist die momenteel in Harlem, New York City woont. Ze is geboren en getogen in Florida en begon als een peuter te zingen en begon op zevenjarige leeftijd met pianolessen. Toen ze elf was, raakte ze geïnteresseerd in jazz en ging ze elk jaar naar de Jamey Aebersold Jazz Workshop met haar vader, die een professionele bassist is. In haar laatste jaar van de middelbare school nam ze haar eigen album op met twaalf originele songs genaamd "Aspire".

Ze behaalde haar Bachelors in Jazz Studies-piano-uitvoering aan de University of North Florida. Ze studeerde piano bij een ervaren jazzpianist, Lynne Arriale en zangeres met prachtige zanger Michelle Amato. Tijdens haar verblijf in Jacksonville trad ze wekelijks op met haar trio in de Ponte Vedra Lodge and Club. In mei 2011 nam ze deel aan de Generation Next Youth Talent Competition op het Jacksonville Jazz Festival.

Op deze "Volume One" presenteert Kelly een verzameling bekende standaards en één origineel - elk opnieuw in haar eigen persoonlijke stijl. Alle nummers die ik kies om te zingen en op te nemen hebben volledig betrekking op mijn eigen persoonlijke gevoelens gedurende mijn hele leven," zegt ze. Hoogtepunten van het nummer zijn haar vertolking van Jerome Kern en Johnny Mercer’s hun “I’m Old Fashioned” .

Haar originele compositie "Daily Lies" is een commentaar op de toestand van de wereld en het politieke klimaat, terwijl ze hoopt op een mooie toekomst. Ze zingt: "Vertel me dat je nu je les hebt geleerd, maar niet tenzij het de waarheid is. Ik weet niet waarom je die dagelijkse leugens vertelt, alsof het je niet stoort. Gisteren lijkt het een droom die elke jongen en elk meisje is waargemaakt. Hoe kunnen we onze wereld veilig kopen en onze Moeder Aarde redden? " Met de release van "Volume One" heeft Kelly Green zichzelf gevestigd als een van de helderste sterren in de hedendaagse jazzscene in New York City.

tracks:

01. I'm Old Fashioned
02. I Wish I Knew
03. Daily Lies
04. My Ideal
05. The Dry Cleaner From Des Moines
06. I Understand
07. Marmaduke - Honeysuckle Rose
08. Social Call

musicians:

Kelly Green: vocals, piano
Alex Tremblay:  bass
Evan Hyde: drums