© Rootsville.eu

Kenny Carr (US)
tiltle: Departure
music: Jazz
release date: november 1, 2018
label: ZOOZAZZ Music
info artist: Kenny Carr
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Deze "Departure" is voor jazzgitarist Kenny Carr zijn zesde album en werd opgenomen in de "Bunker Studio". Kenny Carr is een klassiek geschoolde gitarist en componist die in New York City woont. Carr voert zijn originele jazz-, blues-, funk- en fusion-instrumentale muziek uit in een trio, kwartet en andere ensemble-instellingen. Carr heeft vijf eerdere albums gepubliceerd in New York met opmerkelijke muzikanten zoals: Donny McCaslin, Kenny Wollesen, Hans Glawischnig, George Laks, Andy Hess, Tony Mason en anderen.

Carr volgde les aan het "Berklee College of Music in Boston". In zijn laatste jaar kreeg hij de call to audition voor Ray Charles. Carr toerde 10 jaar lang wereldwijd met Charles en speelde lead gitaar voor Charles 'opnames Just Between Us en Live at Montreux. Carr begon viool te spelen op zijn negende, maar tegen elf jaar besefte hij dat zijn ware passie de gitaar was. Carr groeide op in Santa Cruz, CA. Zijn inspirerende natuurlijke schoonheid vormde het toneel voor de muzikale carrière van Kenny. In zijn vroege tienerjaren studeerde hij jazztheorie bij vibrafonist Rob Lautz en de beroemde trompettist Ray Brown.

Carr werd omringd door getalenteerde muzikanten die zo ook goede vrienden werden. Toen hij zestien jaar was speelde hij op lokale locaties waar hij drummers Kenny Wollesen en Jeff Ballard, bassist Anders Swanson en saxofonist Donny McCaslin ontmoette. In 1981 werden Carr en zijn mede-Santa Cruz-muzikanten uitgenodigd om te openen voor Carmen McRae en Freddie Hubbard op het jazzfestival Mount Tamalpais.

Carr genoot van een vruchtbare professionele muziekcarrière na het passeren van Charles, het uitvoeren met en later als Musical Director voor een vooraanstaand hedendaags en jazzensemble. Zijn albums die hij al uitbracht zijn "Friday at Five" (2005), "Turn the Page" (2006), "Changing Tide" (2007), "Idle Talk" (2014), "Exit Moon" (2015) en dus nu Departure (2018).

tracks:

01. Intervals
02. Time Change
03. Tell Me I Can’t
04. Warmth
05. D&P
06. Evolutions
07. Departure
08. Waiting
09. Bear Call
10. Parallels

musicians:

Kenny Carr: Guitars, Synthesizers
Donny McCaslin: Saxophone
Kenny Wollesen:Drums, Percussion
Hans Glawischnig: Bass