© Rootsville.eu

Ketil Bjørnstad (Nor)
tiltle: Hum Som Kjenner Tristheten Ved Thing
music: Jazz
release date: december 7, 2018
label: Grappa
info artist: Ketil Bjørnstad
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Voor zijn nieuwe album "Hun Som Kjenner Tristheten Ved Ting" kreeg de Noorse pianist "Ketil Bjørnstad" de medewerking van jazz-singer Eva Bjerga Haugen. De inspiratie voor dit album kwam uit de dichtbundel "Litt Trist Matematikk" van Kjersti Annesdatter Skomsvold.

Ketil Bjørnstad is van opleiding een klassiek geschoold pianist die naast Oslo ook studeerde in Londen en Parijs. Amper 14 jaar won hij al een concours in Olso en in 1969 debuteerde hij in het "Oslo Filharmoniske Orkester". Door toedoen van het beluisteren naar Miles Davis begon Ketil Bjørnstad interesse te tonen voor jazz en bracht zo met diverse Noorse Jazzmusici enkel albums uit. Internationaal werd hij bekend toen hij voor ECM Records een aantal opnamen uitgaf onder de titels The Sea.

Op deze 15 composities tellende album interpreteerd Ketil Bjørnstad de werken van auteur Kjersti Annesdatter Skomsvold en werkte hij samen met het grote Noorse talent in de jazzwereld, zangeres Eva Bjerga Haugen. Door het op muziek zetten van deze poëtische stukken wil Ketil ook verduidelijke wat de werken van Skomsvold voor hem betekenen.

tracks:

01 Hun Som Kjenner Tristheten Ved Ting (Prolog)
02 Hår Eller Håp
03 Glassuglen
04 Som Om Tiden Ikke Finnes
05 Hun Skriver I Lyset £
06 Historien
07 Gjennom Skogen
08 Ingen
09 Et Slags Adjøtegn
10 Hun Plukker Sorger
11 Slør
12 Om Verden Går Under
13 Alle Kan Forandre Mening
14 Oljelampen
15 Hun Som Kjenner Tristheten Ved Ting (Epilog)

musicians:

Eva Bjerga Haugen: vocals
Ketil Bjørnstad: piano