© Rootsville.eu

Kim Myhr (Nor)
tiltle: Pressing Clouds Passing Clouds
music: experimental music
release date: february 01, 2019
label: Hubro
info artist: Kim Myhr
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Gitarist en componist Kim Myhr kan als één van de meest creatieve muzikanten beschouwd worden in Noorwegen. Hij treed met regelmaat op in gans Europa, Azië, Australië en gans Noord- en Zuid Amerika. Myhr's eerste soloplaat "All your limbs singing" werd uitgebracht maart 2014. Zijn solomuziek onderzoekt de akoestische mogelijkheden van de 12-snarige gitaar en kan de luisteraar herinneren aan oude muziek van Ligeti en Morton Feldman, maar het bevat ook een energie en eenvoud vergelijkbaar met Amerikaanse volksmuziek.

Myhr is ook een derde van MURAL, een trio met Australische wind speler Jim Denley en percussionist Ingar Zach. Ze werken sinds 2007 samen en hebben twee cd's uitgebracht; Nectars of Emergence (2010) en "Live at the Rothko Chapel" (2011). Dit laatste documenteert een voortdurende relatie met de Rothko-kapel in Houston.

Zijn nieuwste album "Pressing Clouds Passing Crowds" kan als opdracht worden beschouwd voor het "Festival International de Musique Actuelle de Victoriaville" in Quebec. Het bevat Myhr op 12-snarige akoestische gitaar naast een uitgebreide versie van het gevierde strijkkwartet Quatour Bozzini uit Montreal met percussionist Ingar Zach (Huntsville, Dans les Arbres) en de stem van de dichter Caroline Bergvall, die haar eigen tekst leest.

tracks:

01 Passing trough
02 Days
03 Thngs Dispr
04 Past The
05 Future Present
06 Burning

musicians:

Kim Myhr – 12-string guitar
Quatuor Bozzini
Caroline Bergvall – voice
Ingar Zach – percussion