© Rootsville.eu

Kirk Fletcher (US)
tiltle: Hold On
music: Blues
release date: 2018
label: independent
info artist: Kirk Fletcher

© Rootsville 2018


Kirk Fletcher staat bij sommigen misshien nog bekend als de aimabele gitarist dit het voornamelijk als studio muzikant of side man moet hebben, maar die rol is al lang uitgespeeld voor deze wonderbaarlijke gitarist. Na zijn periode bij Kim Wilson zijn Fabulous Thunderbirds kwam hij reeds op het voorplan als de gitarist en medeoprichter bij de super bluesband "The Mannish Boy's" bij "Delta Groove". De namen beginnen opnoemen met wie deze Kirk Fletcher al op het podium stond is haast onbegonnen werk. Maar om het nog wat imposanter te maken vernoemen we toch onder meer Robben Ford, Pinetop Perkins, Hubert Sumlin en Ronnie Earl.

Met deze "Hold On" staat zijn conto wat betreft solo albums nu op 5 stuks. Op het in eigen beheer uitgebrachte "Hold On" vinden we 8 nummers terug en opent hij bijzonder sterk op "Two Steps Forward". Dit nummer werd ook geselecteerd om uitgebracht te worden als single met aan zijn zijde de howlin' voice van Mahalia Barnes. De credits als songwriter gaan hierop naar Ben Rogers. Dit jaar zag ik Kirk Flecher als frontman al aan het werk op de 22ste editie van "Nuit du Blues de Charleroi" (concert report) en op 11 november zal hij aantreden bij "KTBA" in Vlierden (NL).


photo Kirk Fletcher 2018 © Rootsville

Het album werd opgenomen in de "Canyon Sound Studio" in het Britse Bristol wat niet zo merkwaardig is wanneer je weet dat Kirk Fletcher zijn huidige verblijfplaats Zwitserland is. Waarom? simpel wist hij me te vertellen, gewoon de liefde gevolgd. Naast Kirk Fletcher zijn er ook nog drummer Matt Brown en Jonny Henderson op orgel, piano en Wurlitzer waarbij ze zich als trio uiten door het brengen van de 21th century blues.

Een bijzonder energiek album waarbij het 'live' gevoel op de voorgrond komt te treden. Blues gespeend van funky Hammond grooves over jazzy nummers tot lekker in het oor ligende rhythm 'n blues als een mix van blues en deep soul. Na het sterk openingsnummer krijgen we een meer fluweel zachte soulnummer met "You Need Me". Met als intro Kirk's doordringende rifjes en een uitgelaten Matt Brown bevinden we ons zo in "New Orleans". Kirk laat zich vervolgens helemaal gaan bij het meer dan 8 minuten durende "The Answer". Ook met "Gotta Right" wordt de grens van 8 minuten ruim overtroffen. Heerlijk funky en jazzy grooves krijgen we met het instrumentale hoogstandje op "Dupree". Afsluiten doet Kirk Fletcher met de titeltrack "Hold On", een nummer waarbij je de shivers krijgt door de backing vocals van Jade McCrea.

tracks:

01. Two Steps Forward
02. You Need Me
03. Sad Sad Day
04. The Answer
05. Time's Ticking
06. Dupree
07. Gotta Right
08. Hold On

musicians:

Kirk Fletcher: guitar, vocals
Matt Brown: drums, percussie
Jonny Henderson: orgel, piano, Vurlitzer
Mahalia Barnes: backing vocals on #1
Jade McCrea: backing vocals on #8