© Rootsville.eu

Knut Reiersrud Band (Nor)
tiltle: Heat
music: Blues - Rock
year: 2018
label: Jazzland Recordings
release date: april 14, 2018

info artist: Knut Reiersrud
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2018


Knut Reiersrud is een in Oslo wonende Noorse blues gitarist die veelal zijn Noorse blues weet te vermengen met Afrikaanse invloeden. Knut is tevens ook nog leadgitarist en een van de laatste originele leden van de formatie 'Cloudberry Cream'. Reiersrud is een multi-instrumentalist die ook meewerkte aan de openingsplechtigheid van de Olympische Winterspelen in 1994 en maakt al meer dan drie decennia platen.

Deze 'Heat' is het tweede album uitgebracht bij 'Jazzland Recordings'. Het album werd begin dit jaar al uitgegeven in Noorwegen en op 14 april volgt dan de rest van Europa. Met deze 'Heat' horen we één van de Scandinavische grootste blues gitaristen aan het werk, een album waarop hij alle muzikale registers opentrekt. Een mix van progressieve blues en rock meestal uitgevoerd in 6/8ste maat. Openen doet Knut hier met 'Sacred Mama', een nummer waarop zijn teksten en evocatieve meditatie elkaar weten te vinden. Blues waarop je de strekking van het hoge noorden komt terug te vinden in een klankkleur die dicht bij deze van Curtis Mayfield aan komt te leunen.

Nummers als de openingstrack, 'Wood' en 'The Heat' zijn van die aard dat ze onmiddellijk doordringen tot in het diepste van je wezen. Ook Knut's klankleur neemt bij verschillende van zijn nummers een andere wending waarbij je diverse grote namen in je denkbeeld ziet opduiken. Knut Reierrud laat met zijn muziek de sixties blues 'n rock binnentreden in de 21ste eeuw met daarop ook instrumenten van destijds als als een Fender Rhodes.

tracks:

01 Sacred mama
02 Wood
03 They Only Asked For Love
04 April March
05 The Heat
06 Monstermaster
07 This Was Meant To Be A Sad Song
08 Cantata 147

musicians:

Knut Reiersrud: guitar, vocals, piano
Nikolai Hængsle: bass, vocals
Bjørn Holm: guitar, vocals
David Wallumrød: organ, Fender Rhodes, piano, Juno 60, vocals
Andreas Bye: drums