© Rootsville.eu

Kris Adams (US)
tiltle: We Should Have Danced
music: Jazz
release date: october 15, 2018
label: Jazzbird Records
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Kris Adams

© Rootsville 2018

 

Deze 'We Should Have Danced' is het langverwachte 4de album van Kris Adams. Met als basis de muziek van haar voormalige echtgenoot wijlen Steve Prosser en met de teksten van Adams schreef pianist Tim Ray de arrangementen. Deze 'We Should Have Danced' is een zeer persoonlijke, aangrijpende muziekverzameling en wordt uitgegeven bij Jazzbird Records.

Geliefd en gerespecteerd door zo velen, leefde Steve Prosser een opmerkelijk leven als een professor aan het Berklee College of Music voor meer dan dertig jaar. Op de campus stond Prosser bekend om zijn gepassioneerde manier van lesgeven, getalenteerd muzikaal vakmanschap en zijn groter dan levensgrote persoonlijkheid. Prosser en Adams ontmoetten elkaar in 1981 in Berklee en trouwden in 1987. Hoewel ze in 2006 uit elkaar gingen, bleven ze goede vrienden. Naast leraar te zijn, was Steve een zanger, componist, jazzpianist, advocaat en vogelliefhebber. Muziek was alles voor hem. Componeren en arrangeren was iets dat hij graag deed. Ik hield van zijn muziek, dus het maken van deze CD is mijn geschenk voor hem , zegt Adams.

Nadat Steve Prosser in 2012 op 60-jarige leeftijd overleed, kwam Adams een map tegen tussen de items die hij voor haar achterliet met de titel "Songs for CD". Steve's originele muziek met veel van de deuntjes die tijdens hun 19-jarig huwelijk waren geschreven. Geïnspireerd in sommige gevallen door de poëzie van Prosser en in andere gevallen, door de melodieën zelf, schreef Adams songteksten aan enkele van haar favorieten met arrangementen van Tim Ray . Bassist Paul Del Nero en fluitist Fernando Brandão werden vervolgens toegevoegd om het project te verrijken.

Na vier jaar te hebben aan gewerkt is "We Should Have Danced" een aangrijpende en herdenkings muziekgroep die niet alleen het genie van Steve Prosser viert, maar ook de tastbare liefde van deze twee creatieve muzikanten.

tracks:

01 Prophecy
02 One For Bill
03 We Should Have Danced
04 Imaginings
05 Summer Moon Above
06 Another Time
07 So Well
08 Little Tune
09 One Frog Lake
10 Without You

musicians:

Kris Adams: vocals
Tim Ray: piano
Paul De Nero: bass
Fernando Brandão: flute