© Rootsville.eu

Kris Lager Band (US)
tiltle: Love Songs & Life Lines
music: blues-roots-soul
year: 2018
label: independent
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
release date: april 24, 2018

info artist: Kris Lager Band

© Rootsville 2018


Deze Kris Lager laat zich niet op één muziekstijl vastpinnen. Vast staat wel dat deze uitstekende singer-songwriter in een bijzonder verliefde en melancholische bui moet geweest zijn toen hij de nummers van zijn nieuwste album 'Love Songs & Life Lines' kwam neer te pennen. Bluesy maar ook bijzonder soulvol brengt hij hier maar liefst 14 eigenhandig geschreven nummers waarvan hij enkel op 'The Heart Wants What The Heart Wants' hulp kreeg van Mark Ryan.

Met dit album surft hij op een geniale manier van blues over roots naar soul en dat is wat Kris Lager zo uniek maakt. Door het brengen van deze 'feel good' muziek kan hij niemand minder dan Tab Benoit onder zijn fans vinden wat ook resulteerde in een samenwerking op diens album 'Plate River Runaway' uit 2013.

Kris Lager woont in Ohama in Nebraska aka de 'Cornhusker State' en brengt al meer dan 15 jaar over het ganse land zijn 'Feel Good Funk & Heavy Soul' tot bij zijn fans. Deze 'Love Songs & Life Lines' werd opgenomen in de 'White Wall Studios' in South Dahota met als producer niemand minder dan Jim Gaines (Santana, SRV, Van Morrison). Het album wordt gebracht in een meer Folk-Americana stijl en dat is even weg van zijn in 2016 uitgebrachte 'Rise & Shine' waar rock 'n roll en elektrische gitaar grooves de basis waren.

Openen doet hij in de sfeer van mooie luisterbare Americana met het instrumentale nummer 'Aurora Borealis'. Meteen daarna krijgen we een vleugje reggea een portie liefde op afgevuurd met 'The Heart Wants What The Heart Wants'. Volledig in de sfeer van de Tulsa sound van JJ Cale volgt er dan het zeemzoete 'Sweet Magnolia'. Richting blues en soul gaat het dan met mooie ballads als 'I Wanna Hold You In My Arms' en 'You Know I Love You', love songs waarbij iedere vrouwelijke fan wel moet zwichten voor de charmes van deze Kris Lager.

Een beetje meer schwung krijgen we dan op 'You and I', een nummer waarbij we een aanstekelijk ritme te horen krijgen mede door de saxofoon grooves waarna we ergens op de prairie belanden met het country gespeende 'Where The Green Grass Grows Tall'. Met nummer 'Journey's Sonata' sluit de ze Kris Lager Band af zoals ze zijn begonnen en dat is met een instrumentaal interludium. Prettige kennismaking met een rauwe en gebroken stem maar met een sound die je vrolijke komt te stemmen.

tracks:

01 Aurora Borealis
02 The Heart Wants What The Heart Wants
03 Sweet Magnolia
04 I Wanna Hold You In My Arms
05 San Francisco Bound
06 You Know I Love You
07 Pickin' Up The Pieces
08 You and I
09 Where The Green Grass Grows Tall
10 Guiding Light
11 I'm Still Here & I Ain't Lettin' Go
12 I'll Be Thinking Of You
13 That's What Love Is
14 Journey's Sonata

musicians:

Kris Lager: guitar, vocals, piano on #6,8,11,13
Scooby Sha Bo Bo: drums
Aeron Underwood: bass, backing vocals
Lefever: sax