© Rootsville.eu

Kyle Carey (US)
tiltle: The Art of Forgetting
music: Folk
year: 2018
label: Independent

info artist: Kyle Carey
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2018


Geboren in 'New Hampshire' leefde deze Kyle Carey tot haar zevende in de outback van Alaska. Na haar studies begon ze zelf rond te reizen en belande ze zo in Novia Scotia om de muziek te bestuderen met Schotse en Keltische achtergronden. Door het bestuderen van deze muziek en taal werd ze zelf een uitstekende spreekster van deze Schots-Gaellische taal wat je ook kan opmaken door haar intieme folkmuziek te beluisteren. Vandaag de dag woont Kyle Carey in Brooklyn NY.

Met haar muziek probeert Kyle Carey de Keltische folk en Americana nader tot elkaar te brengen wat hier resulteert in 12 prachtige nummers waardoor ze zo een eigen 'Gaelic Americana' muziek kwam te creëren. Deze 'The Art of Forgetting' werd opmerkelijk genoeg opgenomen in Louisiana onder het toeziend oog van producer Dirk Powell. Aan het album werkten gastmuzikanten mee als Rhiannon Giddens, John McCusker en Mike McGoldrick.Het is voor Kyle Carey haar derde album.

Een verzameling van Schots geïnspireerde folkmuziek met als titeltrack 'The Art of Forgetting' maar ook met jazzy invloeden op 'Siubhail a Rùin', wel in het Engels gezongen. Ook de muziek uit de Appalachen ontsnapt niet op dit album, mede door het brengen van nummers als 'Tell Me Love'. Een album dat in uiterste intimiteit wordt gebracht maar waard je nooit aan een moment van verveling toe komt. Frisse alles omvattende folk is het uiteindelijke resultaat van deze 'The Art Of Forgetting' en daarbij zijn we zeker dat we de naam van Kyle Carey niet zullen vergeten.

tracks:

01 The Art of Forgetting 
02 Siubhail a Rùin 
03 Come Back to Me
04 Opal Grey 
05 Tell Me Love
06 Sweet Damnation 
07 Tillie Sage
08 Sios Dhan an Abhainn
09 For Your Journey
10 Evelyna 
11 Puirt à Beul 
12 Trouble In The Fields 

musicians:

Rhiannon Giddens
Sam Broussard
Liz Simmons
John McCusker
Mike McGoldrick
James MacKintosh
Ron Janssen
Dirk Powell
Gillebrìde MacMillan
Kai Welch
Josh Scalf