© Rootsville.eu

Larry Ham & Woody Witt (US)
tiltle: Presence
music: Jazz
year: 2018
label: Blujazz Records
release date: april 18, 2018

info artist: Scott Ellison Band
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


De samenwerking met de talentvolle tenor saxofoonspeler Woody Witt was voor het Larry Ham Trio de gelegenheid om hun album 'Presence' te gaan uitbrengen. Het album zal uitgegeven worden op 18 april 2018 bij 'Blujazz records'.

Naast pianist Larry Ham bestaat diens trio verder nog uit bassist Lee Hudson en drummer Tom Melito. Tijdens het laatste decennium bracht saxofonist verschillende albums uit met zijn eigen groep. Gedurende deze periode werkt hij voornamelijk samen met de trompettisten Randy Brecker, Tim Hagans en Jim Rotondi, met de saxofoonspeler James Moody en David Liebman, alsook met pianist Joe LoCascio. Larry Ham werkte samen met namen als Lionel Hampton en Chaterine Russell. Hij bracht ook een solo album uit met als titel 'Just Me, Just You'. Beiden ontmoetten elkaar tijdens een 'tour ' de Southwest in 2008, waarop ze samen begonnen te componeren.

Op deze 'Presence' vinden we 9 composities terug waaronder vier originals van de hand van Woody Witt, drie van Larry Ham aangevuld met twee standards. Openen doen ze met '22's Blues welk werd geschreven door Larry Ham en als uitstekende introductie kan tellen. De enthousiaste saxofoon van Woody Witt levet hier een swingende en soulvolle sound af. Met korte en selectieve solo's maken dit Quartet dat elke noot telt.

Op een nummer als 'The Edge of Uncertainty' klinkt Witt's saxofoon bijzonder ritmisch en is het nummer zowel gepassioneerd als bedacht. Op de jazz wals 'One Of Many Shades' brengen zowel Witt als Ham inventieve solo's ten gehore. 'Dee's Dream' daarentegen begint als een moody ballad meer komt onder stoom tijdens Witt's inbreng op de saxofoon. Op de standard 'Just You, Just Me' wordt mede door Tom Melito aan de drums dit stuk een beetje gemoderniseerd Met het emotioneel geladen 'You Must Believe in Spring' besluiten ze deze memorabele samenwerking. Een voorbeeld van hedendaagse jazz.

tracks:

1. 22’s Blues                              
2. The Edge of Uncertainty           
3. One of Many Shades           
4. Dee’s Dream                         
5. Just you, Just Me                    
6. Pirouette                                 
7. Bleecker Street                    
8. Concentric Circles                
9. You Must Believe in Spring       

musicians:

Woody Witt: tenor saxophone
Larry Ham: piano
Lee Hudson: bass
Tom Melito: drums