© Rootsville.eu

Lassen (Nor)
tiltle: Eventyrer
music: Free jazz
release date: september 14, 2018
label: Jazzland
info artist: Harald Lassen
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Het Noorse jazz-kwartet Lassen is opgericht door de saxofonist/zanger Harald Lassen. “Eventyrer” is hun nieuwste creatie en bevat 7 composities. 'Eventyrer' bestaat uit zowel emotionele, melodieuze intense als ook cool & inventive free jazz. De Noorse saxofonist Harald Lassen groeide op in een muzikale familie en wordt in dit Quartet bijgestaan door onder meer de Belgische toetsenist Bram De Looze (LABtrio).

Met deze 'Lassen' als Quartet komt bandleider Harald Lassen de wereld te veroveren en kunnen we hieruit concluderen dat dit jazz is met de hoofdletter 'J'. Kleurrijke, gepassioneerde en pakkende jazz, geïnspireerd door de jaren 70 en het leven tot nu toe. Een band die ondanks het korte bestaan al speelde voor een volle Ronnie Scott in Londen en in 2017 werd geboekt voor de grootste festivals van Noorwegen. Harald lassen kwam ook Noorwegen te vertegenwoordigen op Jazzahead 2018 en zijn debuutalbum 'Aventyrer' wordt uitgebracht bij Jazzland.

Een mix van free- en hybride jazz met ruimte voor improvisatie. Buiten Harald Lassen op saxofoon durft hij het ook aan om op 'Min By' vocaal in de spotlights te treden. Een eerder trendy pop song maar wel met een aanstekelijk ritme. Afsluiten doet 'Lasse' hier in een zweem van meditatie op 'Det Er Dette Som Er Meninga'

tracks:

1. Alt Flyter
2. Ekstase
3. Kulturrus
4. You Should Have Been There
5. Lila Eule
6. Min By
7. Det Er Dette Som Er Meninga

musicians:

Bram De Looze: piano, keys, Rhodes
Stian Andersen: bass
Tore Flatjord: drums
Harald Lassen: saxofoon, vocals
Clifton Harrydass: steel drum