© Rootsville.eu

Laurie Morvan (US)
tiltle: Gravity
music: Blues - bluesrock
year: 2018
label: Screaming Lizard Records

info artist: Laurie Morvan

© Rootsville 2018


Gewoontegetrouw zouden we deze Laurie Morvan in het vakje 'bluesrock' plaatsten maar na het beluisteren van haar recente album 'Gravity' moeten we stellen dat het toch ook een ietsje meer mag zijn. Ook al heeft deze Laurie Morvan in de befaamde 'International Blues Challenge' al een meer dan behoorlijk parcours afgelegd toch is het reeds van 2012 met 'Breathe Deep' geleden dat deze Morvan nog een nieuw album op ons liet afkomen.

Afkomstig van het zonnige Californië koos Laurie Morvan voor deze 'Gravity' als producer voor de persoon van Tony Braunagel, die naast de knoppen ook de drumsticks op dit album zal hanteren. Op het nieuwe album vinden we 12 nieuwe originals terug van de hand van Laurie Morvan. Openen doet ze met de bluesrocker 'My Moderation' dat mede door toedoen van Mike Finnegan op de B3 meer volume krijgt en door toedoen van de backing vocals zelfs een portie soul meekrijgt.

Rocknummers als 'Twice The Trouble', 'The Extra Mile' en de ballad 'Stay With Me' maken van deze Laurie Morvan dat ze wanneer het bluesrock aanbelangt toch hoog op de ladder mag worden ingeschat. Met de Texas shuffle 'Money Talks' zet ze uiteraard de deur open voor de andere blues liefhebbers. Zeker ook wanneer ze zich in het rijtje van de Tin Pan Alley muzikanten komt te plaatsen waarbij met 'Dance In The Rain' toch even een SRV komt opdagen.

Met het footstompin' 'Gotta Dig Deep' zoekt Laurie en haar band het een ietsje meer zuidelijker op net als bij het howlin' 'The Man Who Left Me'. Met 'Too Dumb To Quit' sluit Laurie Morvan en haar band het rijtje van 12 nummers af en is ons besluit dat er genoeg variatie zit in deze 'Gravity' en dus maar hopen op een oversteek.

tracks:

01. My Moderation
02. Twice The Trouble
03. Stay With Me
04. Money Talks
05. The Extra Mile
06. Gravity
07. Dance In The Rain
08. Gotta Dig Deep
09. The Man Who Left Me
10. Shake Your Tailfeathers
11. I Want Answers
12. Too Dumb To Quit

musicians:

Laurie Morvan: lead vocs, all guitars
Mike Finnigan: B3
Jim Pugh: B3, Wurlitzer, piano
Barry Goldberg: piano
Bob Glaub: bass
Tony Braunagel: drums, percussion

Backing Vocals: Lisa Morvan, Maxayn Lewis, Kudisan Kai, Leslie Smith, Ricky Nelson