© Rootsville.eu

Laura Meade (US)
tiltle: Remedium
music: Art-Rock
year: 2018
label: Doone Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Laura Meade

© Rootsville 2018

 

Laura Meade is een vocalist en songwriter wiens achtergrond in muziektheater haar unieke benadering als tekstdichter en muzikant helpt definiëren. Meade's nieuwe studio-album ' Remedium' is meteen ook haar solo debuut. Naast een zangeres voor de Amerikaanse progressieve rockband IZZ, omvat haar carrière optredens over de hele wereld met veel verschillende artiesten en op een groot aantal podia. Ze toerde met Jason Hart en maakte deel uit van de openingsband voor Rufus Wainwright, Keren Ann en het Marillion-weekend (2007 en 2011).

De muziek op deze 'Remedium' grenst aan vele stijlen zo zijn er ongetwijfeld met de progressieve rock waar ze al binding mee had en hier ook een beetje als jazzrock wordt geprofilleerd met onder meer het nummer 'What I See From Here'. De soms experimentele en toch ook wel de aparte zangstijl heeft ook raakpunten met deze van een Kate Bush, zoals we die kenden uit de 70-tiger jaren.

Met opener ' Sunflowers At Chernobyl' doet ze me denken aan de flower power muziek van weleer, een nummer in een dromerige en popy sfeer met ook een kipoog naar Genesis. Dit solo debuut 'Remedium' van Laura Meade is een prachtig voorbeeld van songwriters met liefde voor Art-rock en het muzikale theater. Een album dat je beter leert begrijpen na het een aantal keer te hebben beluistert.

tracks:

01 Sunflowers At Chernobyl
02 Conquer The World
03 What I See From Here
04 Never Remember
05 The Old Chapel At Dusk
06 Dragons
07 Home Movies
08 Your Way
09 Every Step
10 Irradiation

musicians:

Laura Meade: vocals,
John Galgano: bass, keys, piano, acoustic guitar, ukelele, drums  
Randy McStine: guitar
Greg Meade: guitar
Paul Bremner: guitar
Brian Coralian: drums
Greg Dimiceli: drums
Jason Hart: keys