© Rootsville.eu

Laurence Jones (UK)
tiltle: The Truth (re-release)
music: bluesrock
year: 2018
label: Top Stop Music
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
release date: march 09, 2018

info artist: Laurence Jones

© Rootsville 2018


Deze 'The Truth' van het Brits onmiskenbare talent Laurence Jones betreft hier een album dat in eerste instantie reeds vorig jaar op de markt kwam (album report). Een feit is dat bij de opkomst hier in Europa van deze sublieme guitarslinger hij hier op onze podia alom aanwezig was. Overkill is natuurlijk in iedere vorm niet aan te wijzen en na enkele veranderingen in zijn management en bezetting van de band was er alle logica volgend een kleine neerwaartse spiraal waar te nemen en dus tijd voor verandering. Uiteraard zien wij alleen wat er hier op onze podia gebeurt en blijven we zo dan ook een beetje blind voor de beleving in de rest van de wereld. Persoonlijk zag ik Lauren Jones een laatste keer aan het werk tijdens de 'Southern Blues Night' van vorig jaar in Heerlen. 'The Truth' kreeg een nieuw hoesje en het Nederlandse PR & Marketing bureau 'It's All Happening' met aan het roer Jessica de Wal staat in voor de vernieuwde aanpak van Laurence Jones en uiteraard ook deze 'The Truth'.

Met voorgangers als zijn debuutalbum 'Thunder in The Sky' in 2012 volgde in 2013 'Temptation', het succesvolle album 'What's It Gonna Be' in 2015 en in 2016 was er 'Take Me High'. Deze vernieuwde uitgave van 'The Truth' is dus het vijfde studio album van Laurence, of moeten we stellen '5+'. Tijdens zijn verblijf bij 'Ruf Records' kon Laurence Jones ook terugvallen op het talent van bassist Roger Inniss en beiden konden ook destijds als een attractie worden beschouwd. Een duo dat een hoge visuele interactie met de fans wist op te bouwen. De voorbije jaren werd hij ook wat graag bijgestaan door namen als Bob Fridzema en Paul Jones. Nu staan aan zijn zijde Phil Wilson, Greg Smith en Bennett Holland.

Het album is een beetje verstoken van het ervoren 'rock geweld' en maakt nu ook ruimte voor meer melodieuze nummers als 'Hold Me Close'. Met opener 'What Would You Do' kiest Laurence Jones toch nog voor zijn eigen ontwikkelde rockstijl met 'What Would You Do'. Sinds het uitbrengen van deze 'The Truth' dat werd opgenomen in de 'Sony Studio's' in Miami FL. wordt er ook meer en meer gewerkt met harmonieuze backing vocals wat het album een andere dimensie lijkt te geven. Een mooi voorbeeld daarvan is het daaropvolgende 'Don't You Let Me Go'. Een ander inbreng is zeker ook de inbreng van de keyboards van Bennett Holland.

Met al de veranderingen lonkt Laurence jones uiteraard ook een beetje meer naar de kant van het commerciele succes, iets wat we hem uiteraard niet kwalijk kunnen nemen want zijn alom geliefde giitaarrifs blijven ook nu nog steeds zijn onmiskenbaar handelsmerk. 'Hold Me Close' is op dit album een bijzonder soulvolle ballad te noemen waarbij Laurence Jones met 'Give Me Your Time' terug de vertrouwde drive lijkt terug te hebben gevonden. Ieder zijn smaak uiteraard maar voor mij is 'Take Me' mijn favoriete nummer op dit album.

Afsluiten doet Laurence Jones hier met ' Never Good Enough' en daarmee lijkt hij te begrijpen dat je nooit voor iedereen goed kunt doen. Met deze 'The Truth' brengt Laurence Jones zonder meer een veelzijdig album waar we niet uit kunnen opmaken op welke 'crossroads' hij nu aangekomen is. Time will tell 'cause it's all happening now..

tracks:

01. What Would You Do
02. Don’t You Let Me Go
03. Hold Me Close
04. Keep Me Up At Night
05. Give Me Your Time
06. The Truth
07. Take Me
08. Gone Away
09. Can’t Go On Without You
10. Never Good Enough

musicians:

Laurence Jones: vocals, guitar
Phil Wilson: drums
Greg Smith: bass
Bennett Holland: keys, backing vox