© Rootsville.eu

Laurie Jane & The 45's (US)
tiltle: Midnight Jubilee
music: blues - roots
year: 2018
label: Down in the Alley Records

info artist: Laurie Jane & The 45's
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Een portie blues met een retro sausje is altijd best te smaken en dat is dan ook zo met het debuut album van Laurie Jane and the 45's. Deze uit Kentucky afkomstige formatie zijn in de eerste plaats een stel vrienden samen die zich enkel en alleen maar willen amuseren. Family and friends en dus mag het er best ontspannen aan toe gaan.

In opener 'Wait So Long' wordt er danig met silde gestrooid maar het deuntje valt meteen in de smaak en zo krijgen we hier een uitstekende blend van blues, roots en rock 'n roll. De meeste nummers zijn van de hand van Cort Duggind en zo ook het getemperde maar heerlijk klinkende 'Lucky Boy'. Je voelt meteen dat een 'retro sound' een vast gegeven is bij deze Laura Jane and the 45's.

Uiteraard staan er ook enkele smaakmakende covers op en zo krijgen we met 'Howlin' For My Darlin' er eentje van Willie Dixon. Blues in een rockabilly jasje en dus begin ik al te smachten wanneer deze Laura Jane en de ganse reutemeteut de oversteek gaan maken. Wij willen toch ook vrienden zijn. Nummers als 'Fine By Me' en 'Down This Road' brengen de soul in hun sound en laten het album swingen. Met 'It’s Been A Long Time' wagen ze zich terug aan een cover en houden het hier helaas een beetje op een 'cool down' net als het daaropvolgende 'Couldn’t Cry Alone'.

Genoeg van die 'blue bluesjes' waardoor ze 'Got Me Where You Want Me' terug de draad opnemen. Een nummer dat we ook kennen in de versie van een Etta James, dus ook een beetje rhythm 'n blues. Met een nummer als 'What's A Girl To Do' lijken Laura Jane & the 45's de spanning er een beetje uit te halen om dan weer verschroeiend uit te halen op 'Not With You'.

Een prettige kennismaking met deze Laura Jane & the 45's en een must voor zowel de blues als roots festivals deze zomer...not with only you but with us..

tracks:

01. Wait So Long
02. Lucky Boy
03. Midnight Jubilee
04. Howlin’ For My Darlin
05. Fine By Me
06. Down This Road
07. It’s Been A Long Time
08. Couldn’t Cry Alone
09. Got Me Where You Want Me
10. What’s A Girl to Do
11. Not With You

musicians

Laurie Jane Duggins: vocals
Cort Duggins: guitar, piano, lap steel
Scott Dugdale: percussion
Jason Embry: upright bass