© Rootsville.eu

Levi Parham (US)
tiltle: I'ts All Good
music: Southern Rock
release date: may 18, 2018
label: Must Have Music
distribution: Continental Record Services (CRS)
info artist: Levi Parham

© Rootsville 2018


Levi Parham is een singer-songwriter die afkomstig is uit het zuidoosten van Oklahoma. Hij wordt aanzien als de 'Okie' versie ban een Ray Lamontagne. Zijn debuutalbum 'An Okie Opera' wed uitgebracht in 2013 maar zijn grote doorbraak kwam er met het album 'These American Blues', geproduced door Jimmy Lafave (1955-2017).

Zijn nieuwe album 'It's All Good' werd in een studio in het legendarische Muscle Shoals, de heilige grond voor soul en rhythm ’n’ blues en bevat 9 nummers. Hij heeft een soulvolle, ballistische stemen zijn songwriting is gevuld met aanstekelijke en gemakkelijk verteerbare ritmes. Levi verzamelde een all-star Tulsa-band rond zich en bracht hen naar de iconische Cypress Moon Studio in Muscle Shoals om 8 gloednieuwe nummers op te nemen. Het resultaat is een opwindende mix van Tulsa-swing, zuidelijke gitaarifjes.

De opnamen gebeurden in augustus 2017 samen met de muzikanten Paul Benjaman, Lauren Barth, John Fullbright, Jesse Aycock, Dylan Aycock, Aaron Boehler, Dustin Pittsley, Michael Staub en Lauren Farrah, een fraaie combinatie. De inspiratie en invloeden haalde hij van Derek And The Dominos, The Band en The Allman Brothers.

Je kan duidelijk zijn voorliefde horen voor Southern Rock, zeker met de gitaristen Dustin Pittsley en Paul Benjaman aan zijn zijde. Levi Parhal schittert op dit album in een mix van rock en blues en dit jaar te zien op Moulin Blues.

tracks:

Side A

  1. Badass Bob
  2. Borderline
  3. Turn Your Love Around
  4. My Finest Hour

Side B

  1. Boxmeer Blues
  2. Shade Me
  3. Heavy Weight
  4. Kiss Me In The Morning
  5. It’s All Good