© Rootsville.eu

Lindsay Beaver (Can)
tiltle: Tough As Love
music: rocking blues
release date: 2018
label: Alligator Records
info artist: Lindsay Beaver

© Rootsville 2018


We hadden deze Lindsay Beaver aangestipt voor "Goezoet" deze zomer maar helaas was haar "tour" met de "24th Street Wailers" maar van zeer korte duur. Ambrance in het huishouden was de oorzaak van haar blitz verschijning alhier. Of de plooien nu weer glad gestreken zijn met Brad Stivers en Josh Williams is niet geweten want het album zal toen al reeds zijn opgenomen. Wel staat vast dat lindsay Beaver voor haar album "Tough As Love" een keur van collega muzikanten op de been kreeg zoals Marcia Ball, Laura Chavez, een Dennis Gruenling en Sax Gordon om er maar een paar te noemen. Het zal ongetwijfeld wel te maken hebben dat haar album een contract meebracht bij het gerenommeerde "Alligator Records".

Lindsay Beaver kwam in contact met de blues door het luisteren naar Billie Holiday. In haar hometown Halifax in het Canadese Nocia Scotia begon ze met her spelen van rockgitaar en het zingen van jazz. Het was Jimmie Vaughan die haar overtuigde om richting Austin te verhuizen. Lindsay is een energieke muzikante die vergelijkingvertoont met een vrouwelijk versie van Nick Curran. Ze beschrijft haar muziek als "Punk Blues' maar het is ook allemaal een beetje meer dan dat.

Op haar album vinden we 12 nummers terug gaande van rockin' & howlin' blues als opener "You're Evil " maar ook kwetsbaar in een ballad als "You Hurt Me" van Little Willie John. Met als mentor toch een beetje een Jimmy Vaughan krijgen we met "Too Cold To Cry" een onvervalste tearjerker te horen. Het rauwe van haar stemintonatie loopt als een rode draad doorheen de nummers en met spijt in het hart moet ik dan al vaststellen dat ze in allerhaast in juni terug op het vliegtuig stapte.

Met het swingende "What A Fool You've Been" kruipt deze Lindsay Beaver dan daadwerkelijk in de huid van de helaas veel te vroeg overleden Nick Curran (1977-2012). Hier met de doordringende rhythm 'n blues interventie van saxmeester Sax Gordon. Stomende rock 'n roll dan met "Don't Be Afraid Of Love" gevolgd door een rauwe versie van Slim Harpo's "I Got Love If You Want It" met de rauwe harpgrooves van een Dennis Gruenling. Aanstekelijk is dan ook weer het rockende "Oh Yeah" alvorens zich te wagen aan de rhythm 'n blues floorfiller van Betty O'Brien's "She'll Be Gone". Afsluiten doet ze in volledige rockabilly stijl met "Mean To Me" en wat hebben we gemist op "Goezot"...Den Bruce kontent, wij ook!

tracks:

01. You're Evil
02. Too Cold To Cry
03. What A Fool You've Been
04. You Hurt Me
05. Don't Be Afraid Of Love
06. I Got Love If You Want It
07. Dangerous
08. Oh Yeah
09. Lost Cause
10. She'll Be Gone
11. Let's Rock
12. Mean To Me

musicians:

Lindsay Beaver: vocals, drums
Brad Stivers: guitar, vocal on #5
Josh Williams: bass

special guests:

Marcia Ball: piano on #2,4  
Reo Casey: guitar
Laura Chavez: guitar
Matt Farrell: piano on #9,10,11
Sax Gordon: tenor andbBaritone Saxes
Dennis Gruenling: harmonica
Eve Monsees: guitar
Josh Williams, Reo Casey and Brad Stivers: backing vox on #8,10