© Rootsville.eu

Lisa Mednick Powell (US)
tiltle: Blue Book
music: singer-songwriter
release date: 2017
label: Chicago Sounds
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Lisa Mednick Powell

© Rootsville 2018


Deze "Blue Book" van songwriter en pianiste Lisa Mednick Powell verscheen aan de andere kant van de oceaan reeds in 2017 en staat naas haar solo carrière ook aan de zijde van haar man Kip Powell bij de countryband "Arroyo Rogers". Reeds op zeer jeugdige leeftijd begon Lisa met piano spelen en begon zo al vlug met het schrijven van songs. In 1994 bracht ze haar solo album "Artifacts Of Love" uit en pas 8 jaar volgde "Semaphore". Het duurde dan zo maar eventjes 15 jaar alvorens deze "Blue Book" op de markt kwam.

Niet getreurd voor de fans want de muziek die Lisa Mesnick uit haar pen laat vloeien is bijzonder tijdloos te noemen. Op deze "Blue Book" vinden we 10 nummers terug en opent ze hier nogal ingetogen met "Smoke Over Carolina". Blue Book is het derde album van Powell en een deel van de reden is dat er zo een grote tijdspanne tussen ligt is dat ze voornamelijk bezig was bezig was met het behalen van een masterdiploma. Ze nam de tijd om haar leven te leven, de vele lessen te leren en die ervaringen in songs om te zetten.

Het is een rijk album geworden van het zachte plattelandsvolk van "Pieces of Your Soul" en het honky-tonk-getinte "To the Wilderness" , aan de griezelige, Tom Waits collage van "Crow", tot aan "Give the Guns to the Girls", een nummer waarbij ze de ispiratie haalde bij de kidnapping van honderden Nigeriaanse schoolmeisjes door de terreur beweging Boko Haram. Op "Cold Coffee" krijgen we zelfs een ballad waarbij we een stukje NOLA in ons op nemen. Ook bij "Highway Prayer" bevinden we ons in de "Big Easy". Soms doet deze Lisa Medwick Powell ons zelfs teruggdenken aan de Americana periode van de legendarische Canadese formatie "The Band".

tracks:

01. Smoke Over Carolina
02. Pieces of Your Soul
03. Checkpoint
04. Cold Coffee
05. I Am Not Gold
06. Blue Book
07. To the Wilderness
08. Give the Guns to the Girls
09. Crow
10. Highway Prayer