© Rootsville.eu

Louderdales (D)
tiltle: En El Valle De Los Perdidos
music: Alt-country
release date: 2018
label: Sleazy Records
info artist: Louderdales

© Rootsville 2018


Soms denk je van, bestaan er geen mannen met ballen meer en dan duiken plots uit de vallei van de verlorenen daar deze vijf outlaws op die zich 'Louderdales' noemen. Met als roots Aachen, net iets buiten onze landsgrenzen doen ze me meteen terugdenken aan onze eigen verloren gegane Hettendes (Johnny Trash) en zo komt het plezier terug opborrelen. Hun recht toe recht aan country kan je vergelijken als een mix met de rock 'n roll country van 'The Tractors' van Steve Ripley en het ruigere punk gedeelte van de Legendary Shack Shakers van J.D. Wilkes uit hun begin periode. In 2012 brachten ze nog hun album 'Songs of No Return' uit maar met deze 'En El Valle De Los Perdidos' staan ze terug waar ze moeten staan. Een album met 13 ophitsende Alt-country songs vergezeld wan heel wat Twang maar ook met een knipoog naar vette swamp rock.

Vooral eigen werk maar ook met een cover als 'Outlaw's Honeymoon' van Steve Earle uitgebracht in 1999 samen met de 'Del McCoury Band'. Binnenkomer is 'A Bad One', een nummer waarbij al onmiddellijk de vette twang zijn intrede doet. Met het daaropvolgende 'Hard Times' schakelen deze bad boys een versnelling hoger en lijkt het erop of Johnny Rotten even mee komt zingen.

Met nummers als 'Just Like California' en 'Glory Days' lijkt het erop of de heren zich willen bekoren tot de meer bravere versie van country, dit wel met een tikkeltje outlaw feelin'. 'Gotta Go' heeft dan weer een zeer hoog punk gehalte en zal zonder meer de fans in beweging komen te zetten. Every night is good for having a party...

Op 'When I Fall Asleep' krijgen deze ruige outlaws dan het vocale gezelschap van Jenny Don't waarbij we toch enigszins de wenkbrauwen komen te fronsen. Nu lijkt het weer op toegankelijke Americana. Een bewijs dat deze 'Louderdales' een ruim publiek kunnen entertainen. Afsluiter is weerom zo een opzwepend alt-country deuntje waarbij bier en whiskey zeker een niet weg te denken rode draad zijn tijdens concerten van deze 'Louderdales' ...gotta go!

tracks:

01 A Bad One
02 Hard Times
03 Just Like California
04 Goin Home
05 Gotta Do
06 Glory Days
07 Outlaw's Honeymoon
08 Slaw Jack Greedo
09 When I Fall Asleep
10 No Need Complain
11 Saludos De La Cueva Moca
12 Bad News From Home
13 Truckstop Butterfly

musicians:

Joe Da Hoe: lead vocals, harp
Thomas Slowborn: guitar, backing vocals
Oeli Cave: guitar, backing vocals
Doc Nick: upright bass
Tommy Greed: drums , percussion, backing vocals

guests musicians:

Jenny Don't: vocals on #9
Guido Roderburg: drums on #11
Hartie Henning: bass on #3