© Rootsville.eu

Low Lily (US)
tiltle: 10.000 Days Like These
music: Americana - Folk
year: 2018
label: Mad River Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Low Lily

© Rootsville 2018

 

Afkomstig uit de 'Green Mountain State' bestaat deze Low Lily' voornamelijk uit uit Liz Simmons (zang, gitaar), Lissa Schneckenburger (zang, viool) en Flynn Cohen (zang, gitaar, mandoline). Op dit nieuwe album worden ze vergezeld door enkele collega's uit het genre zoals Corey DiMario (upright bass), Duncan Wickel (cello), Stefan Amidon (drums, vocals), Charlie Van Kirk (percussion), Greg Liszt (banjo) en Dirk Powell (banjo)

Hun muziek is verankerd met de Ierse en schotse folk al horen we ook invloeden van de bluegrass uit de Apalachen. Deze '10.000 Days like These' vormt een evenwichtige mix van eigen originals met traditionals en opmerkelijke covers. Openen doen ze met de traditional 'Sovay' waarbij Liz Simmons de tekst schreef voor deze nieuwe bewerking. Van huis uit groeide Liz op met de traditionele folkmuziek door toedoen van haar moeder.

Met deze '10.000 Days like These' is hun natuurlijk niet te doen om louter en alleen folk muziek te brengen maar geven ze door het bewerken van onder meer nummers als 'Rock Of ages' een nieuwe en verfrissende kijk op deze nummers. Zo is er ook een heerlijke bewerking van 'Brothers in Arms' van Mark Knopfler.

Ook de eigen nummers zijn immense belevingen te noemen met veelal een positieve boodschap in verborgen. Eén van de pareltjes op dit album is het door Lissa Schneckenburger gezongen 'Good, Bad, Better '. '10.000 Days like These' is een voortreffelijke plaat en is hoog aanschreven door hun beleving van Folk muziek.

tracks:

01 Sovay
02 The Grumblinoby One
03 Rock of Ages
04 Full Grown Love
05 Dark Skies Again
06 The Good Part
07 Hope Lingers on
08 Brothers in Arms
09 Good, Bad, Better
10 Single Girl
11 10,000 Days Like These

musicians:

Liz Simmons: vocals, guitar
Lissa Schneckenburger, vocals, fiddle
Flynn Cohen: vocals, guitar, mandoline

specials guests:

Corey DiMario: upright bass
Duncan Wickel: cello
Stefan Amidon: drums, vocals
Charlie Van Kirk: percussion
Greg Liszt: banjo
Dirk Powell: banjo