© Rootsville.eu

Lucky Bones (Irl)
tiltle: Matchtick Men
music: Americana - Rock
release date: may 18 , 2018
label: Lucky Bones Promotions
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Lucky Bones

© Rootsville 2018


Lucky Bones is de alias voor de in Dublin wonende singer-songwriter Eaomonn O'Connor en deze 'Matchstick Men' is reeds zijn derde album na een EP in 2014 waarmee hij nu wel definitief kan en zou moeten doorbreken. Het album kent zijn officiële release op 18 mei 2018. Het album werd opgenomen in zijn hometown Dublin met als producer Gavin Glass en alle 8 nummers werden geschreven door Eamonn O'Connor. 'Lucky Bones' ontstond toe Eamonn O'Connor na een tour besloot een band op te richten en het debuutalbum 'Together We Are All Alone' uit 2010 kreeg meteen lovende kritieken.

De sound van Eamonn O'Connor kan je enigszins situeren tussen de keltische rock van 'The Waterboys' en de samenszang van 'War on Drugs'. Op dit album laat hij zich begeleiden door multi-instrumentalist Peter O'Grady, Leon Kennedy op basgitaar, Conor Miley aan de toetsen en drummer Binzer Brennan. Na een eerder klassiek aanvoelende intro krijgen we het bijzonder warm aanvoelende 'Matchstick Men', een nummer met meteen al een hoge dosis hit potentieel.

Met het meer rustigere 'The Things (That We Take In)' lijken de heren een ietwat gas terug te nemen maar is dit nummer desalniettemin bijzonder verteerbare Americana te nomen. Met 'Gone' brengen 'Lucky Bones' een romantisch aanvoelende ballad waarna op 'Breathe' de rock weer wordt aangewakkerd als bij de openingstrack. Een nummer waarbij de uitstekende ritme sectie grooves samen met de syntz op de voorgrond treden.

Vervolgens is er 'Neon Morgue' waarbij Eamonn O'Connor eerder de strekking 'New Wave' nieuw leven wil laten inblazen, en voor mij toch wel wat verwijdert met de inhoud van de andere nummers. De warme klankkleur van Eamonn O'Connor krijgt op de intieme ballad 'Home To You' de steun van synthesizers alvorens het nummer een meer gevulde klank krijgt door het inbrengen van de volledige band. Afsluiten doen 'Lucky Bones 'met het soulvolle en lichtje rockende 'The Wall'. Eentje met ook wat voorspelbare ritme veranderingen.

tracks:

01 Matchstick Men
02 The Things (That We Take In)
03 Gone
04 Breathe
05 I Can Feel It Coming
06 Neon Morgue
07 Home To You
08 The Walls

musicians:

Eamonn O'Conner: vocals, guitar
Leon Kennedy: bass
Peter O'Grady: guitars
Conor Miley: keyboard, syntz
Binzer Brennan: drums