© Rootsville.eu

Luis Barbosa (Portugal-Azoren)
tiltle: Dust To The Sky
music: Blues
release date: 2018
label: independent
info artist: Luis Barbosa

© Rootsville 2018


Met de "European Blues Challenge" op 5 en 6 april 2019 op de Azoren archipel (Portugal) vinden we het ook opportuun om de blues scène van ginds even onder de loep te nemen, en zo komen we uit bij gitarist en componist Luis Barbosa. En ja zijn roots liggen dan ook wel degelijk in Ponta Delgada.

Luis Barbosa bracht dit jaar zijn debuut album "Dust To The Sky" uit. Een EP met daarop 7 nummers waarbij we ons al dadelijk moeten bij neerleggen dat op de Azoren ginds ook goede blues voorhanden is. Met een mix van blues, rock en funk kom je tot de uiteindelijke vaststelling na het beluisteren van deze "Dust To The Sky", Luis Barbosa heeft de blues. Zijn klankkleur huist deze van een Jimi Hendrix en een Lenny Kravitz, dit met enige Afro-Amerikaanse intonatie. Zijn inspiratie ging Luis Barbosa trouwens halen bij een Hendrix, maar ook bij een Pink Floyd 'en blues iconen als Eric Clapton, B. B. King en Buddy Guy.

Met uitzondering van "All of My Dreams", dat werd opgenomen in de studio van Pedro Silva, werden alle andere nummers opgenomen in het huis van Luís Barbosa. "Ten Long Years" kenmerkt de deelname van Clemente Almeida aan de toetsen, en in "Dust to the Sky" speelt Luís Senra de saxofoon. Alle andere instrumenten op het album werden opgenomen door Luís Barbosa. Voor het componeren van "Ten Long Years" kwam de inspiratie uit de herinnering aan zijn grootmoeder die tien jaar geleden stierf.

Met als opener het funky "The Devil's Pitchwork" bekomt hij uiteindelijk een muzikale en wel uitgebalanceerde trip doorheen heel wat stijlen. Zo gaat het van de shuffle " You Better Watch Out" naar het heerlijk luisterende slowbluesje " All of My Dreams", eentje dat kan ondergebracht worden als "Tin Pan Alley". "Queen of Hearts" huisvest dan weer duidelijk de invloed van een Jimi Hendrix bij deze Luis Barbosa. "Dust To The Sky" is een meer dan behoorlijke debuutplaat van Luis Barbosa en een naam voor de bezoekers voor de "EBC" volgend jaar die ginds duidelijk zal in de spotlights komen te staan. Een muzikant die sinds 2010 de diverse paletten van blues, rock en funk komt te bundelen.

tracks:

01 The Devil's Pitchwork
02 You Better Watch Out
03 All of My Dreams
04 My Sweet Foot
05 Queen of Hearts
06 Dust To The Sky
07 Ten Long Years