© Rootsville.eu

Luke Winslow King (US)
tiltle: Blue Mesa
music: blues - americana
release date: may 11, 2018
label: Bloodshot Records
info artist: Luke Winslow King

© Rootsville 2018


Sind mijn kennismaking met deze destijds in New Orleans based bluesman op 'Duvel Blues 2015' ben ik nog steeds in de ban van Luke Winslow King. In 2016 bracht hij nog het album 'I'm Glad Trouble Don't Last Always' uit, een album dat mede door zijn scheiding met zijn muzikale Eshter Rose King een diepe bedroefdheid in zich had. Pijn slijt met de jaren en gelukkig is er na 'No More Crying Today' een herboren Luke Winslow King.

Aan zijn zijde vinden we nog steeds gitarist Roberto Luti en ook deze nieuwe ''Blue Mesa' is een mix van diepzinnige, aangrijpende en uiterst verfijnde blues met een vleugje rootsy NOLA. Een album met daarop 10 heerlijke soms aangrijpende dan weer swingende nummers, allemaal vergezeld van de warme stem van deze Luke Winslow King.

Met de ontroerende opener 'You Got Mine' is het al meteen goed toeven bij die warme soms soulvolle stem van Luke Winslow King. Een nummer waarbij de backing vocals enig kippenvel doen opkomen. Ook de titeltrack is zeer gevoelig te ervaren en blijkt dat Luke toch nog een beetje in een blue mood zit. Met ' Born To Roam' weten de heren enige rock 'n rol te steken en krijgen we dat laid -back gevoel van de New Orleans blues. Het lichte country gevoel heeft misschien wel te maken dat hij zich terug kam te vestigen in zijn 'echte' thuisbasis in Michigan.

Met de ballad 'Better For Knowing You' lijkt het erop dat Luke toch enigszins achter blijft met het lege gevoel na he top de klippen lopen van zijn relatie wat wel daarentegen mooi en ontroerend materiaal komt op te leveren. Ook 'Break Down The Walls' is een slowbluesje dat kan tellen. 'Thought I Heard You' is een country bluesje dat ontwaakt in een stevige partij van gitarist Roberto Luti. Afsluitend is er het akoestisch en gospel aanvoelende 'Farewell Blues', ook weerom country blues op zijn best en zo kijken we alweer op naar de volgende want Luke Winslow King werkt aanstekelijk.

tracks:

01. You Got Mine
02. Leghorn Women
03. Blue Mesa
04. Born To Roam
05. Better For Knowing You
06. Thought I Heard You
07. Break Down The Walls
08. Chicken Dinner
09. After The Rain
10. Farewell Blues

musicians:

Luke Winslow-King: guitars, vocals
Roberto Luti: electric guitar
Chris Davis: drums
Christian Carpenter: electric bass
Mike Lynch: Hammond organ, Wurlitzer, Fender Rhodes, piano, accordion
Mike Shimmin: percussion
Matt Rhody: violin
Jen Sygit: backing vocals
Laura Bates Lerman: backing vocals
Ben Polcer: trumpet
Etienne Jean Stoufflet: tenor sax
Dominick Grillo: baritone sax