© Rootsville.eu

Madeleine Peyroux (US)
tiltle: Anthem
music: Jazz
release date: augustus 31, 2018
label: Verve
info artist: Madeleine Peyroux

© Rootsville 2018


Madeleine Peyrouw werd geboren in Athens, Georgia en is een Amerikaanse jazz-zangeres die bekend staat om haar stemintonatie. Een klankkleur die in het begin wel vergeleken werd met die van Billie Holiday. Haar ouders verhuisden naar Brooklyn toen Peyroux zes jaar oud was, zodat haar vader een carrière als acteur kon nastreven. Ze groeide op in de stad New York en Zuid-Californië. Toen ze dertien jaar oud was scheidden haar ouders en verhuisde ze met haar moeder naar Parijs waar ze woonde tot haar tweeëntwintigste.

Haar debuutalbum 'Dreamland' kwam uit in 1996 en pas acht jaar later in 2004 volgde er 'Careless Love'. Van het album werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht met daarop covers van onder meer Leonard Cohen, Bob Dylan en Hank Williams. Haar derde soloalbum 'Half the Perfect World' verscheen op 12 september 2006. Voor de cd werkte Peyroux samen met verschillende artiesten. Ook hierp vinden we werk terug van Leonard Cohen alsook het mooie 'Smile' van Charlie Chaplin. Later volgden nog de albums 'Barebones' (2009), 'Standing on The Rooftop' (2011) en 'The Blue Room' (2013).

Op haar nieuwe album 'Anthem' vinden we werk terug van haar alssinger-songwriter met samenwerking van Patrick Warren, Brian MacLeod en David Baerwald. Zij vormen ook de basis op het album van de ritme sectie. Samen werpen ze een nuchter, poëtisch en soms filosofisch oog op de huidige toestand van de wereld .Anthem weeft de kleurrijke verhalen van mensen die op verschillende manieren met de uitdagingen van het leven worden geconfronteerd. Tien jaar na Bare Bones, het vorige album met originele liedjes van de singer-songwriter, vindt Anthem Peyroux fijnere articulatiekrachten. Geïnspireerd door haar idool Leonard Cohen's stuurt Peyroux een spirituele maar duidelijke boodschap van hoop, optimisme en veerkracht in het licht van een turbulente realiteit. We vinden twee covers terug op dit album. Paul Eluard's WW2-gedicht 'Liberté' en het titelnummer Leonard Cohen's monumentale 'Anthem'.

tracks:

01. On My Own
02. Down On Me
03. Party Tyme
04. Anthem
05. All My Heroes
06. On a Sunday Afternoon
07. The Brand New Deal
08. Lullaby
09. Honey Party
10. The Ghosts of Tomorrow
11. We Might As Well Dance
12. Libert
13. Last Night When We Were Young