© Rootsville.eu

Manitoba Hal (Can)
tiltle: Blues in the Water
music: Acoustic blues
year: 2018
label: Hal's Kitchen

info artist: Manitoba Hal

© Rootsville 2018


Deze Canadese Manitoba Hal staat in zijn land gekend als een van de beste akoestische blues-muzikanten. Hij staat vooral bekend om het bespelen van de 'ukelele', een instrument waarmee hij al de ganse wereld kwam af te reizen en waarmee hij ook in 2016 in Ghent verdwaalde, en meer bepaald in de Missi Sippy waar hij zijn vorige album 'Live in Ghent' kwam op te nemen.

Manitoba Hall laat zich veelal inspireren door namen als Robert Johnson, Bukka White, Mississippi John Hurt en brengt naast traditionals ook eigen werk dat meestal gedrenkt is in een mix van blues en gospel. Hij heeft al meer dan 15 albums uitgebracht. Het bespelen van de 'ukelele' kwam doordat hij van zijn grootvader een originele Martin Ukelele' uit 1955 kwam te erven. Van origine is Manitoba Hal een gitarist maar is het nu op een six-strings of een four-one het blijft hem allemaal gelijk want zijn blues is en blijft heerlijk om luisteren.

Op dit album vinden we 10 nummers terug met als centrale noemer de blues. Openen doen ze eerder met een bluesje uit de deep south met het swampy 'Alligator'. Met het fingerpickin' country bluesje 'My Dyin' Day' blijven we ronddwalen in de muddy roots ervan. Het is met 'Peel Myself Away' dat zijn vertrouwde ukelele klanken komen door te dringen.

Deze 'Blues in The Water' is een bijzonder aangenaam akoestisch blues album geworden met daarop 'outstanding' bluesjes als 'Hope Of A Brighter Day' en een onwaarschijnlijk mooi eerbetoon aan Lead Belly met 'When Leadbelly Walked The River'. Afsluiten doet Manitoba Hal met het gospel getinte 'Blessed By Love' en we're blessed by listening this 'Blues in the Water'.

tracks:

01. Alligator
02. My Dyin' Day
03. Papa Gateau (Made Of Money)
04. Peel Myself Away
05. Paul Walked On
06. Plenty Of Fish
07. Saint Peter
08. Hope Of A Brighter Day
09. When Leadbelly Walked The River
10. Blessed By Love