© Rootsville.eu

Maria Muldaur (US)
tiltle: Don't You Feel My Leg
music: Blues - Jazz - NOLA
release date: 2018
label: The Last Music Company
info artist: Maria Muldaur

© Rootsville 2018


Deze "Don't You Feel My Leg" is voor Maria Maulder haar 41ste album. Deze compilatie met als opener de titeltrack eentje van Blue Lu Barker (1913-1998). Het ganse album is trouwens een eerbetoon aan deze jazz en blues singer uit de 30-tiger jaren. Blue Lu Barker was al op dertienjarige leeftijd getrouwd met de muzikant Danny Barker. Met hem ging ze in 1930 naar New York. Ze trad op met haar man, maar zong in de jaren dertig en veertig ook vaak met Jelly Roll Morton en Cab Calloway. Rond 1938 en in de jaren veertig maakte ze plaatopnames met haar man. Bij één sessie speelde Charlie Parker mee. Slechts twee maal haalde ze de Amerikaanse hitparade, in 1938 met "Don't Make Me High" en in 1948 met "A little Bird Told Me". In 1997 werd ze in de Louisiana Blues Hall of Fame opgenomen.

Dit bijna legendarische cult nummer werd door Maria Maulder ook reeds opgenomen in haar album "Louisiana Love Call" uit 1992. Voor de opnamen van dit album liet Maria zich omringen door een keur van NOLA-muzikanten als er zijn David Torkanowsky op piano en Herlin Riley op drums. Door de vriendschap van Maria Maulder met Blue Lu Barker en haar genegenheid met deze bawdy song werd ze in 2016 in New Orleans uitgenodigd voor een tribute voor Blue Lu.

Ondanks dat we richting vintage blues en jazz uitgaan klinkt deze plaat toch in eerste instantie nog fris en vrolijk met onder meer nummers als "Here's A Little Girl From Jacksonville". Nummers met allerlei speelse uitingen van seksualiteit. Nummers die overvloeien van geluk. Er staan op dit album 13 nummers en dit is net eentje teveel om ze de "Dirty Dozen" te gaan noemen. Met deze "Don't You Feel My Leg" kan je jezelf laten onderdompelen in de sfeer van de 30-tiger jaren met heerlijke retro jazz en ondanks de tijdspanne toch nog bijzonder hip.

tracks:

01. Georgia Grind
02. Leave My Man Alone
03. Loan Me Your Husband
04. Scat Skunk
05. Now You're Down In The Alley
06. Here's A Little Girl From Jacksonville
07. Nix On Those Lush Heads
08. Bow Legged Daddy
09. Trombone Man Blues
10. A Little Bird Told Me
11. Handy Andy
12. Don't You Feel My Leg
13. Never Brag About Your Man