© Rootsville.eu

Mark De Wit & Rik Ooms (B)
tiltle: Tribute to Dylan
music: folk - blues
year: 2018
label: independent
info artist: Mark De Wit & Rik Ooms

© Rootsville 2018


Vorige zaterdag op Duvel Blues, mochten Marc De Wit en Rik Ooms de debatten starten, en dat deden ze met verve.
Hetgeen ze brengen is niet echt blues te noemen, maar de lijn is zeer dun. De Wit (Swing Job, The Monday Lovers)  en Ooms (Desperated Company) zijn twee door de wolgeverfde muzikanten die het volledig werk van Dylan op hun duimpje kennen. Ik moet zeggen, je moet geen Dylan-fan zijn om van deze jongens te houden.

Toen ik hen na het optreden ging feliciteren met hun prestatie, duwde Marc de Wit mij één van hun promotie cd’s in de hand, want niet iedereen zit bij een label dat voor jou de promotie doet.
Hun schijfje is opgenomen tijdens hun live optreden in The Singer in Rijkevorsel tijdens een optreden welke ze daar verzorgden op 15 september van vorig jaar.

Het geeft een heel goed beeld weer van wat de band toe in staat is. Niet de bewandelbare Dylan-paden worden bezocht maar eerder die, welke eigenlijk niemand zo goed kent. Verwacht dus geen ‘Blowin In The Wind’ of andere grijsgespeelde songs maar wel nummers als het fijne ‘Blind Willie Mc Tell’ of ‘Beyond Here Lies Nothing’.

Je hoort dat de muzikanten van vele markten thuis zijn en elkaar perfect weten te vinden en de stem van De Wit heeft het juiste timbre, zonder het neusgeluid, om de songs aantrekkelijk en origineel te laten klinken. Dylan fan of niet, deze schijf is gemaakt om door beide kampen te worden geapprecieerd en dat is nu net de bedoeling.

tracks:

  1. Blind Willie Mc Tell
  2. New Pony
  3. Senor
  4. I Want You
  5. Lovesick
  6. Beyond Here Lies Nothing
  7. When The Deal Goes Down
  8. The Girl from The Red River Shore
  9. Things Have Changed
  10. Changing Of The Guards

musicians:

Marc De Wit: Guitar & vocals
Rik Ooms: Guitar
Staf Dierickx: violin, mandolin, guitar
Dirk De Cleen: bass
Benny Dom: drums
Lea Vandenbroeck: Backing vocals
Véronique Laeveren: Backing vocals