© Rootsville.eu

Mark Huff (US)
tiltle: Stars For Eyes
music: Americana
year: 2018
label: Exodus Ampire
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

info artist: Mark Huff

© Rootsville 2018


De in Nashville wonende singer-songwriter brengt met zijn nieuwe 'Stars For Eyes' een album op de markt met 10 eigen originals die gaan over het dagdagelijkse leven van liefde en verdriet. Enkel voor het afsluitende 'Almost Like the Blues' ging Mark Huff te leen bij meester songwriter Leonard Cohen.

Met deze 'Stars For Eyes' komt er een vervolg op het in 2016 uitgebrachte 'Down River', een album vol met roots-rock geïnspireerd door gospel. Openen op dit album doet hij bijzonder rockend met het opzwepende 'Prison Door'. Een nummer waarop net als bij de anderen op deze 'Stars For Eyes' een perfecte balans werd uitgekiend tussen de elektronisch instrumenten en zijn doordringende melodieuze vocals.

Voor dit album koos Mark voor producer 'Grammy Winner' Chad Brown die al werkt met onder meer Ryan Adams, Tom Russel en Dr. John. Nog een opmerkelijke medewerking op dit album is Russ Pahl (Dan Auerbach, John Hiatt) die de muziek kwam te versteken met zijn warme sound aan de pedal steel. Andere gasten zijn gitarist Doug Lancio, bassist Mike Vargo, toetsenist Micah Hulscher en zeker ook Julie Christenson die ook bij Leonard Cohen een voorname backing vocal was.

Een donker nummer op deze 'Stars For Eues' is zeker en vast het nummer ' I Know You Don't Want My Love', dit lyrisch gezien in stil contrast met de country wals ' Carolina Blue'. Op deze 'Stars From Eyes' weet mark Huff weerom een perfecte balans te vinden tussen zijn stem en de zijn muziek.

tracks:

01 Prison Door
02 Stars for Eyes
03 Carolina Blue
04 Big City Down
05 God in Geography
06 Nightingale
07 Heart Beating Without You
08 I Know You Don't Want My Love
09 Burning Letters
10 Albatross
11 Almost Like the Blues

musicians:

Mark Huff
Doug Lancio
Mike Vargo
Micah Hulscher
Gabriel Rabben
Matthew Burgess
Russ Pahl

backing vocals:

Julie Christensen
Lisa Oliver-Gray
Abigail Dempsey
Leah Blevins
Benjamin Lusk