© Rootsville.eu

Marla & David Celia (UK/US/Irl)
tiltle: Daydreamers
music: Alt-Folk - Americana
release date: august 17, 2018
label: Elite Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Marla & David Celia

© Rootsville 2018


Deze 'Daydreamers' is het debuutalbum van, een collaboratie tussen de uit Heidelberg afkomstige Marleine Winkler aka Marla en de uit Toronto komende David Celia. Een album dat zal worden uitgebracht op 17 augustus 2018.

Marla is een singer-songwriter uit Duitsland met Spaanse roots en werd geïnspireerd door het schrijven van haar nummers door het veelvuldig en wereldwijdse reizen. Haar zachte dromerige melodieën gecombineerd met een diepe luchtige stem brengen je gemakkelijk naar een andere sfeer. Nadat ze begin 2015 met David Celia tourde, nam ze haar debuutalbum "Madawaska Valley" in Toronto met hem als producer en sideman.

David Celia wordt in Canada aanzien als een van de betere gitaristen en is een zeer innovatieve singer-songwriter. Zijn muziek hoort thuis in het Alt-folk gebeuren en worden veelal ook omschreven als "Beatlesque". Hij toert regelmatig door heel Canada en naar Europa.

De samenwerking tussen Marla en David resulteerde dus in het 11 nummers tellende debuutalbum 'Daydreamers' waarop je wordt meegenomen op een trip van nostalgische folkmuziek. Een album dat niet zomaar een zoveelste album is tussen twee uitstekende songwriters maar is een dagboek van twee rondtrekkende troubadours. Het album huisvest dan ook elf individuele momenten van hun respectievelijke ervaringen. Hun sound is gekenmerkt als tijdloze folk die zowel vroeger als nu zouden zijn kunnen geschreven.

Voor de opener op dit album Carry It On ' haalden beiden de inspiratie uit de legacy van een Pete Seeger. Het mooie ' Lover of Mine' werd geschreven door beiden en gaat over relaties en het fantaseren over een mooie en betere toekomst. Een nummer dat je wonderlijk meeneemt in de tijd. Marla & David Celia nemen je op deze 'Daydreamers' mee op een trip met soms kritische teksten maar veelal in een dromerige wereld. Nummers als 'Luddite Blues', 'Where Are You', 'Brand New Land' of het afsluitende 'All In Rhyme' zijn gewoonweg pareltjes en brengen zowaar een gevoel rust en vrede teweeg...

tracks:

01. Carry It On
02. Lover of Mine
03. Luddite Blues
04. Where Are You
05. Daydreamers
06. Heart Like A Dove
07. Follow Me
08. Brave New Land
09. Warming Words
10. I Am Her Man
11. All In Rhyme

musicians:

Marla (Marleine Winkler): vocals, acoustic guitar
David Celia: vocals, guitars, keyboards, harmonica, percussion
Tim Jackson: bass
Don Kerr: drums