© Rootsville.eu

Marshal Lawrence (Can)
tiltle: Feeling Fine
music: blues
year: 2018
label: independent
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

info artist: Marshall Lawrence

© Rootsville 2018


Bij het beluisteren van deze vijfde release 'Feeling Fine' begon ik me onmiddellijk af te vragen of we het onder de noemer blues moesten huisvesten. Stevig rockende beats komen uit de speakers en al meteen met opener 'Feeling Fine' voelen we ook dat deze Marschall Lawrence zich goed in zijn velt voelt.

Met dit album kiest deze Canadese rocker resoluut voor de rock 'n blues met daarin de invloeden van de 70-tiger jaren Britse en Amerikaanse rockscène. Door toedoen van het bijvoegen van blazers op 'Ida Mae' kan ik met toch enigszins niet ontdoen van het rock'n roll gevoel zoals groepen als Status Qua dit destijds brachten.

High energy rock 'n roll op deze 'Feeling Fine' met daarop 10 originals van de hand van deze 'Doctor of the Blues' zoals ze deze als psychiater werkende rocker in Canada ook wel eens noemen. Lawrence werd geboren in Manitoba maar verhuisde op zijn 10de richting Ontario. De interesse voor de smokin' guitar erfde hij van zijn vader. Op jeugdige leeftijd liet hij zich inspireren door Jimi Hendrix.

Zijn eerste kennismaking met het podium volgde in 1969 waar hij toen meespeelde met de band 'The Peanut Gallery'. De daarop volgende decennia ging hij zich verdiepen in de diverse stijlen van het gitaar spelen. Later verhuisde hij richting Kingston waar hij afstudeerde in de psychologie. In zijn muziek zijn ook tal van invloeden hoorbaar van Chuck Berry over Johnny Winter naar BB King.

Deze 'Feeling Fine' is de vijfde release van Marschall Lawrence en voer voor de rockers onder ons...

tracks:

01 Feeling Fine
02 Dancing With A Hurricane
03 Ida Mae
04 What Am I Doing Here
05 Blues Still Got Me
06 Going Down To Memphis
07 Help Me Find My Way Home
08 Mean Hearted Woman
09 Keep On Walking
10 Dirty Dishes

musicians:

Marshall lawrence: vocals, guitars, percussion
Zach Daniel Robertson: bass
Allan Beveridge: drums
Andrew Glover: keyboards