© Rootsville.eu

Marshall (US)
tiltle: Carnivals and Other Tragedies
music: singer-songwriter - folk
release date: june 20, 2018
label:
info artist: Marshall

© Rootsville 2018


Vooreerst is het even zoeken om iets te vinden over deze Marshall Hjertstedt. Gelukkig is het 'www' heden ten dage goed uitgerust en via diverse kanelen zijn we al vlug een beetje wijzer geworden.

Marshall is een singer-songwriter die zich huisvest in de 'Windy City'. Het is ook in Chicago dat deze 'Carnival and Other Tragedies' op 20 juni zijn release zal kennen. Voor Marshall is het reeds zijn derde album. Het album is een verzameling van 7 zelf geschreven nummers waarbij zijn skills al singer-songwriter wel degelijk in de spotlights komen te staan.

Een album dat makkelijk is om te verstaan en doorheen de nummers het gevoel van positiviteit en afwisselend ook ontroering zich van je meester maken. Het is Marshall's zijn bedoeling dat de melodiëen eenvoudig blijven zodat eenieder ze kan begrijpen. 'Carnival and Other Tragedies' is een album met duidelijke wortels in de Chicago Folkscène.

Een verzameling van traditional folkmuziek enigszins elektrisch versterkt maar met behoud van het auhtentiek karakter van deze muziek. Met een opmerkelijke rol weggelegd voor de fiddle van Jordi Kleiner. Muziek om weg te dromen in de fantasie van de 'carnival'.

tracks:

01. Carnaval Ride
02. Merry-Go-Round
03. Make it Right
04. The Devil's in The Details
05. El Nino
06. Lost and Found
07. The River

musicians:

Marshall: vocals, acoustic guitar
Bill Kavanah: bass
Steve Dawson: electric guitar
Jordi Kleiner: fiddle
Jerry King: drums
Anton Davis: guitars
Jenny Bienemann: harmony vocals
Robin Lee Garber: harmony vocals