© Rootsville.eu

Mary Battiata & Little Pink (US)
tiltle: The Heart, Regardless
music: American - Country
year: 2017
label: independent

info artist: Mary Battiata & Little Pink Band
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2018


Deze 'The Heart, Regardless' werd in e herfst van vorig jaar uitgebracht en kwam toen met dikke vette stip binnen in de 'Americana Roots Charts'. De met Italiaanse roots Mary Battiata brengt hier met haar band 'Little Pink' een ode aan 'The Band' en zonder meer ook aan hun album 'Music From Big Pink' dat werd uitgegeven in 1968. Een album waarmee ze resoluut terug de richting inslaan van 'country music' met invloeden van onder meer Hank Williams en Dolly Parton.

Een tribute aan deze memorabele band van toen die kan tellen want van het 14 nummers tellende album zijn er liefst 13 originals geschreven door Mary Battiata. Enkel ''Drive That Fast' is er eentje van Arty Hill en het album werd opgenomen in de 'Invisible Sound Studio' in Baltimore onder het alziend oog van Mary Batiata samen met producer Dave Nachodsky. Het album 'The Heart, Regardless' is zo opwekkend en verfrissend dat we het ondanks in 2017 uitgebracht niet kunnen links laten liggen.

Nummers als opener 'Sun That I Could Count On' en 'Drive That Fast' worden door de inbreng van Mike Munford op de banjo een fris deuntje. Laat je meeslepen door een outstanding country plaat die mede ook door inbreng van een accordeon soms een vleugje Tex-Mex country meekrijgt zoals op nummers als 'Siw Miles Out'. Niet alle nummers zijn opwekkend want zo brengen ze met 'Things You Say and Don't Say' een typische weemoedige ballad vol van 'blue moments' in iemands leven. Een country tearjerker kan je wel stellen.

De onwaarschijnlijk mooie 'harmony vocals' komen op dit album van Dudley Connell en Arty Hill en liften dit album naar een uitzonderlijke hoogte. Met '20 Words' brengen ze er een beetje rock 'n roll in maar desalniettemin blijft deze 'The Heart, Regardless' een heerlijk en uitzonderlijk goed gebrachte country plaat. Je zou deze plaat zelfs een quotering gaan geven wanneer je luistert naar Mary's 'Seven Stars' en dat zegt meer dan voldoende. Een ode uit de duizend en daar zouden Levon Helm & co best fier mogen op zijn en een songwriting van deze mary Battiata dat kan tellen.

tracks:

01. Sun That I Could Count On
02. Dissappearing Ink
03. Six Miles Out
04. Things You Say and Don't Say
05. Tall Timbers
06. Big Big World
07. Can't Take My Mind Off You
08. 20 Words
09. Drive That Fast
10. Seven Stars
11. March 16
12. Remember This
13. Knockout Boy
14. Sing Me A Landscape

musicians:

Mary Battiata: vocals, acoustic guitar
Tim Pruitt: electric guitar
Alex Weber: upright & electric bass
Ed Hough: drums & percussion
Dave Hadley: pedal steel

special guests:

Dudley Connell: harmony vocals
Ray Eicher: pedal steel
Willem Elsevier: fiddle
Larry Ferguson: drums & percussion
Arty Hill: acoustic guitar & harmony vocals
B.J. Lazarus: mandolin
Patrick McAvinue: fiddle
Mike Munford: banjo
Anna Roberts-Genvalt: fiddle
John Shock: accordion
Chris Waiting: accordion & baritone sax