© Rootsville.eu

Mat Walklate (UK)
tiltle: Sea of Blues
music: blues
release date: 2018
label: independent
info artist: Mat Walklate

© Rootsville 2018


Mat Walklate is een professionele muzikant en muziekleraar en is steed bezig met tal van ondernemingen. Zijn belangrijkste instrument is de harmonica, zowel l diatonische, chromatische als tremolo in alle muziekstijlen, maar overwegend Blues en Ierse traditionele muziek. Mat zingt en speelt harp in een bluesduo met de Siciliaanse gitarist Paolo Fuschi en hij speelt harp bij Tom Attah & The Bad Man Clan. Bij de Ierse traditionele / Bluegrass-band The House Devils zing en speelt Mat Walklate harmonica, fluit en uilleann-pijpen. Tevens speelt hij ook harmonica en fluit bij de band Rosenblume.

Op zijn nieuwe album "Sea of Blues" bevinden zich 11 nummers, waarop hij zich zowel met band manifesteert als ook solo het aandurft. Aan zijn zijde vinden we ook Tom Attah terug die op "The Sun Never Shines" de slide voor zijn rekening neemt. Opener van dit album is het wel heerlijk klinkende " Could Have Been". We kunnen ons er niet van ontdoen dat de warme klankleur van deze Mat Walklate wat weg heeft van Van Morrison.

Met "Playing With Myself Boogie " krijgen we een volledig instrumentaal nummer waarop de harp centraal staat. "Swimming Pool " is een swingend nummer met enkel Mat op de gitaar en harp. Voor de gospel traditional "Rivers Of Jordan" schreef Mat een volledig nieuw arrangement, waarna we van Paolo Fuschi een indringende gitaarsolo krijgen op "Out Of The Sun ". Reggea alom dan met de outswinger "Dubbed And Burning" en daarmee maakten we kennis met een Mat Walklate, met ook toch wel de nodige diversiteit in zijn muziek

tracks:

01. Could Have Been
02. Playing With Myself Boogie 
03. The Sun Never Shines
04. So Deep In Trouble
05. Exactly What You Need
06. Swimming Pool
07. Modest Man
08. Rivers Of Jordan / Get Ready
09. Out Of The Sun 
10. Answer Your Phone 
11. Dubbed And Burning

musicians:

Mat Walklate: vocal/harmonica
Paolo Fuschi: guitar
Bo Lee: bass
Adam Dawson: drums
Tom Attah: guitar
Justin Shearn: keys
Rachel Lasham: percussion
Laurie Agnew: percussion
Calypso George: guitar
Stevie Oakes: drums/percussion