© Rootsville.eu

Matt Lemmler (US)
tiltle: Love - Southern Songs & Sonates (2CD)
music: Jazz - NOLA - Blues
year: 2018
label: Nola Jazz Revival
info artist: Matt Lemmler
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018

 

Matt Lemmler wordt beschouwd als een van de origineelste muzikanten (piano, vocalist, arrangeur, componist, producer) die uit de geboorteplaats van de jazz zijn gekomen. Op een paar blokken afstand van het huis van de legendarische New Orleans-pianist en zanger Fats Domino, herinnert Matt zich een kindertijd in de Lower 9th Ward waar de muziek voortdurend het huis vulde.

Matt, zijn broers Richard, Jr. en Michael (ook een grote pianist-bandleider in New Orleans), en zijn vader, Richard, Sr., (een gepensioneerde professionele muzikant) speelden de hele dag door jazz en klassieke piano. Na het behalen van een Bachelor of Music aan de Loyola University en een Master diploma aan Manhattan School of Music in New York, toerde Matt vier jaar met The Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Weber. Na het touren kwam hij terug naar de Big Easy en scherpte hij zijn vaardigheden aan met enkele van de beste bandleiders uit New Orleans, waaronder: Bob French en de originele Tuxedo Jazz Band, Herb Tassin en het Blue Room Orchestra met meester-klarinettist Pete Fountain.

Deze 'Love' is zijn nieuwste album en wordt als een dubbel album op de markt gebracht met als tweede deel 'Southern Songs and Sonates'. 'Love is een eerbetoon aan de reis in het leven van en door de muziek die Lemmler. Veel van de inspiratie begon met zijn liefde en passie voorde muziek. Zijn ontdekking begon met zijn liefde voor de nummers van Billy Joel. Tijdens zijn jeugd wilde hij al kunnen zingen als Billy Joel. Het was pas na de orkaan Katrina en het falen van de federale dijken dat zijn kracht door deze tragedie hem de gelegenheid gaf om zijn vocale skills te vinden. Zijn boodschap was: Volg je passie en laat niemand anders je van je pad af slaan.

Kort na 'Katrina' begon Lemmler te zingen en hij herinnert zich het eerste nummer dat hij zong voor een dierbare vriend: "In My Life", het titelnummer voor deze 'Love'. Dit was de start voor de nummers zoals "And So it Goes". Een nummer van Billy Joel mooi past mooi bij tracks als "Open Arms" en klassiekers als "Baubles, Bangles en Beads", ook geïnspireerd waren door liefde en passie. 'When She Looks At Me' is een original van Matt Lemmler, een eerbetoon aan en geïnspireerd door de namen als Billy Joel en Lionel Richie. Een album om van te genieten!

tracks:

CD Love

01 In my Life
02 And so it Goes
03 Open Arms
04 Tara’s Theme
05 Gone with the Wind
06 Baubles, Bangles and Beads
07 She’s/he’s Got a Way
08 Truly
09 When She Looks at Me
10 Bye Bye Love
11 Come Thy Fount of Every Blessing
12 Lullabye

musicians:

Matt Lemmler: vocals, Steinway B piano, arranging, composer
Shane Theriot: Guitars
David Torkanowsky: B3 Organ, Wurlitzer and Fender Rhodes
James Singleton: Upright Bass
Calvin Turner: Electric Bass
Simon Lott: Drums

CD Southern Songs & Sonates

01 Improvisation
02 Spirits
03 I Want Jesus to Walk With We
04 What a Friend we Have in Jesus/Solace
05 Aura Lee/Love me Tender
06 Sadness
07 Love
08 Can't Shake Dat Cold
09 Annimal Funk Party
10 Angels
11 When She Looks at Me
12 Colors of the Wind
13 Amen

musicians:

Matt Lemmler: vocals, piano, arranging, composer, producer
Shane Theriot: Guitars and Mandolin
Michael Lemmler: Keyboards/Synth
Rex Gregory: Woodwinds
James Singleton: Upright Bass
Jason Marsalis: Drums and Vibraphone
Miles and His Three Muses String Quartet
Alea Zone: violin
Sue Kim:violin
Lili Cerese: viola
Miles Lemmler: cello