© Rootsville.eu

Matt Ulery (US)
tiltle: Shifting Stars
music: Jazz
release date: october 16, 2018
label: Woolgathering Records
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Matt Ulery

© Rootsville 2018


Matt Ulery is een bassist, componist en bandleider met als basis Chicago. Matt Ulery, heeft een duidelijk herkenbaar geluid ontwikkeld. Bekend om zijn ingrijpende lyriek, onconventionele uitdrukking, structuren en is ook bijzonder expressionistisch emotioneel. Hij is tevens de oprichter van het onafhankelijke label 'Woolgathering Records'. hij wordt geïnformeerd door het hele spectrum van jazz, klassiek, rock, pop en folk-specifiek Amerikaans, Zuid-Amerikaans, Balkan en andere Europese volksstijlen. Hij is al 22 jaar actief op staande, elektrische en koperen basgitaren.

Al tien jaar lang is Ulery de leider van zijn eigen groepen en frequente collaborateur. Ulery heeft 7 albums van alle originele muziek onder zijn naam geproduceerd en uitgebrachtinclusief drie recente releases met lovende kritieken, "By a Little Light", "Wake anEcho" en "In the Ivory" op het label Greenleaf Music van Dave Douglas in 2012-2014 en zijn nieuwste "Festival" op zijn label, Woolgathering Records.

Ulery heeft een Master of Music-graad behaald aan de Depaul University en een bachelordiploma in muziekcompositie aan het Chicago College of Performing Arts aan de Roosevelt Universityen speelde in bands met Kurt Rosenwinkel, Fareed Haque, Howard Levy, Patricia Barber, Goran Ivanovic, Greg Ward, Jeff Parker, Zach Brock, Jimmy Chamberlin, Makaya McCraven, Marquis Hill en talloze anderen. Als componist heeft Ulery samengewerkt met ensembles zoals Eighth Blackbird, New Millennium Orchestra of Chicago, Brazos Valley Symphony Orchestra, Chamber Music Festival of Lexington en Wild Belle.

Wanneer hij niet op delen van de VS en Europa tourt, verschijnt Matt regelmatig in de muziekpodia in Chicago en treedt hij op met zijn eigen groepen op prestigieuze locaties zoals Carnegie Hall, Chicago Orchestra Hall, Millennium Park Pritzker Pavillion, Chicago Cultural Centre, The Krannert Centre , Jazz Showcase, The Metro en talloze andere luisterrijke luisterruimtes. Naast optreden, opnemen en schrijven heeft Ulery een faculteit aan Loyola University Chicago en geeft het landelijke masterclasses en clinics.

Deze 'Sifting Stars' is het achtste album van Matt Ulery Verankerd door pianist Rob Clearfield, een belangrijke stem in Ulery's muziek van het afgelopen decennium is Sifting Stars een art-song-epos van lang vormlied structuren die tegelijkertijd mooi en angstaanjagend zijn.

tracks:

01 The Remanent of Everything
02 Pictures in Grey
03 I’m So Shallow
04 The Prairie is a Rolling Ocean
05 Into The World There Came a Soul / Vanity Fare
06 The Fleeting Nature of Time and Beauty
07 I Give My Back To The Dark
08 Wicker Party
09 The Passage of Time Can Be Relentless and Unforgiving
10 I Have Such a Clown Face

musicians:

Matt Ulery – double bass and voice
Rob Clearfield – piano
Michael Caskey – percussion
Grazyna Auguscik – voice
Katie Ernst – voice
Yvonne Lam – violins
Jeff Yang – violins
Aurelien Pederzoli – violas
Nick Photinos – cellos
Michael Maccaferri – clarinets
Nathalie Joachim – flutes
Ben Roidl-Ward – bassoons
Andrew Nogal – oboes and english horns
Liz Deitemyer – french horns
James Davis – trumpets
Chad McCullough – trumpets
Steve Duncan – trombones
Chris Shuttleworth – trombones

Axiom Brass:

Dorival Puccini – trumpet
Kris Hammond – trumpet
Melanie Erena Kjellsen – french horn
Mary Tyler – trombone
Kevin Harrison – tuba