© Rootsville.eu

Meadow Creek (SE)
tiltle: 'Til Death Do US Part
music: Country - Americana
year: 2018
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

info artist: Meadow Creek

© Rootsville 2018


Alleen voortgaand op het luisteren van deze mooie Country-Americana van 'Meadow Creek' zou je denken dat het hier om een doorwinterd Amerikaans duo gaat en zo zit je dan op het verkeerde been. 'Meadow Creek' is een duo uit Degerfors, Zweden en bestaan het echtpaar Peter en Linda Dahl. Linda was amper 17 toen ze al de frontvrouw was van de band 'Angel' die een geweldige hit hadden met het nummer 'Sommaren I City'. Een nummer dat het bracht to een klassieker in Zweden.

Peter is een multi-instrumentalist en ook werkzaam als producer. Beiden zijn in het echt verbonden en dus kan dit duo naar hartenlust nummers schrijven. Peter begon zijn carrière al als 11 jarige in de cover band 'Peckas Pack' en was daarmee een certitude op de Zweedse party scene. In 1996 startte hij zelfs een tribute voor ABBA. Een show waarmee hij meer dan 16 jaar doorheen Europa reisde.

Hun liefde voor elkaar was al een zekerheid maar ook hun gemeenschappelijk liefde voor country en bluegrass bleef groeien en zo kwam de groep 'Whisky & Dynamite' tot stand. Een groep die gewaardeerd werd in de country scène en tussen 2006 en 2009 twee albums op de markt brachten. Als duo schreven Linda en Peter talloze nummers voor diverse artiesten zoals onder meer Roger Pontare, Streaplers, Blender, Sten & Stanley, Drifters, Fernandoz, Barbados, Black Jack, Fryd & Gammen, Fernandoz e.v.a. Hun nummer 'När Vindarna Viskar Mitt Namn' werd door Roger Pontare vertolkt op het Europese Songfestival waar hij op de zevende plaats mee eindigde.

Vorig jaar trokken Linda en Peter terug de studio in wat resulteerde in dit prachtig nieuwe album met de toepasselijke titel ''Til Death Do Us Part'. Een album met daarop 10 originals waarbij ze naast country ook de grenzen van blues en pop bewandelen. Op een als 'Not Anymore' openen ze hier met een mooie close harmony zang met daarop ook Göran Erikssonn op mandoline en Conny Ohlson op de pedal steel. Een nummer ook met een knipoog richting ABBA. 'Rescue' is er eentje waaop ze volop de kaart van country muziek trekken.

Mooie melodieuze nummers waarbij je komt weg te dromen in de Zweedse natuur als onovertroffen outlaw. Titeltrack en hun statement naar elkaar toe is een luchtig country deuntje en zo kan deze 'Till Death Do US Part' zo maar de Zweeds country charts induiken. 'I Got You' is niet die monsterhit van Sonny en Cher maar een door banjo gedreven hitgevoelig nummer van Linda en Peter. 'So Far From Home' tenslotte is een langzame country wals alvorens ze afsluiten de ballad 'Time To Let It Go'...Prachtig.

tracks:

01. Not Anymore
02. Rescue Me
03. Small Shell From The Sea
04. 'Til Death Do Us Part
05. Golden Frame
06. I Got You
07. Hey Now
08. So Far From Home
09. In The Blood
10. Time To Let It Go