© Rootsville.eu

Mean Mary (US)
tiltle: Blazing (Hell is Naked soundtrack)
music: folk
release date: july 06, 2018
label: Woodrock Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Mean Mary

© Rootsville 2018


Als jongste van zes kinderen werd Mary James aka Mean Mary geboren in Genève en daarmee bevinden we ons in de staat Alabama. Samen met haar ouders kende ze in haar jeugd een zeer nomadische levensstijl. Zo verhuisde ze plots toen ze amper vier was richting Florida om dan via Norrd Minnesota ergens aan de grens met Canada te belanden. Dat deze Mary James bijzonder getalenteerd was bleek toen ze op amper 5-jarige leeftijd al muziek kon lezen en schrijven. Amper 7 en ze kon als gitaar, banjo en viool spelen.

Met meer dan 4000 festivals en concerten op haar conto werd ze door Deering Banjo als 'Goodtime Ambassadeur' genoemd. Als multi-instrumetnaliste speelt ze 10 instrumenten en ook om haar vocale skills staat ze wereldwijd bekend. Mean Mary dat is een mix van storytellin', droevige en vrolijke nummers met een zeer herkenbare sound waardoor je in een muzikale trip beland van blues, folk en bluegrass. Het album is de soundtrack van de mysterie-actieroman, Hell Is Naked. Een realisatie van Mary en haar moeder Jean James. Een boek dat al verschillende onderscheidingen mocht ontvangen. Samen met de release van dit album volgt er ook een internationale tournee van augustus tot oktober met concerten in Nederland.

Al Vanaf 'Harlequin' kom je in aanraking met het fingerpickin' gevoel van deze Mary James. Omdat deze 'Blazing' de soundtrack is van het samen met haar moeder geschreven boek staat Mary's band 'The Contrarys' enigszins aan de zijlijn. Alleen met 'Hell is Nakes' komt de band terug op het voorplan. Niet alle nummers zijn vlug en rauw, zo is er 'Rainy' een intiem ballad Mary alleen en haar banjo. Vanaf 'Lights, Gun, Action' is het meteen terug alle hens aan dek.

Deze 'soundtrack' is een rollercoaster van vingervlugge tunes afgewisseld met rustigere nummers zoals 'Gone' waarbij de interesse komt op te borrelen om ook het boek te gaan lezen. Mean Mary een beleving op zich en zeker niet te missen wanneer ze in je buurt komt.

tracks:

01. Harlequin
02. Rainy
03. Lights, Gun, Action
04. Sugar Creek Mountain Rush
05. Rock of Ages
06. La La Hoopla La
07. Blazing
08. Gone
09. Hell Is Naked (Mean Mary & the Contrarys)
10. I Face Somewhere