© Rootsville.eu

Meg Okura & The Pan Asian Chambre Jazz Ensemble (US)
tiltle: Ima Ima
music: Jazz
release date: may 13, 2018
label: independent
promotion: Lydia Liedman Promotions

info artist: Meg Okura

© Rootsville 2018


Ima betekent in het Hebreeuws 'moeder' en in het Japans 'nu'. Zeven jaar geleden werd viliste en vocaliste Meg Okura moeder en met haar nieuwe album 'Ima Ima' wilt ze gewoon het moederschap en het vrouw zijn in het daglicht stellen. Voor velen van ons laat het moederschap ons dingen ervaren en waarderen die we anders nooit hadden kunnen waarderen., aldus Meg Okura. Naast het 'Pan Asian Chambre Jazz Ensemble' kreeg ze voor dti album ook de medewerking van trompettist Tom Harrell .

Sommige van de compositie van dit album schreef Meg Okura al teruggaan tot haar perdiode van zwangerschap. Een album met ook wat Oosterse klanken in verwerkt mede ook door het proces dat Meg Okura heeft meegemaakt door zich Joodse te laten verklaren. Ook haar dochter zal ze met de Joodse cultuur komen op te voeden en het bijbrengen van alle het mooie van Israel. Vandaar ook het nummer 'A Summer In Jerusalem '. Een nummer dat ze schreef met een verhaallijn in gedachten over twee jonge mensen (een Jood en een Arabier) die verliefd worden in de zomer, ondanks alles wat er in Israël gebeurt.

Muziek schrijven met in je achterhoofd de oorlog is niet makkelijk en toch ontstond zo het nummer 'Black Rain'. In sommige van de nummers gebruikt Meg Okura een Japanse minor pentatonische toonladder. Sommige van haar collega's beschrijven mijn werken als "uniek", wat impliceert dathet niet als 'echte' jazz wordt beluisterd. 'Blues in Jade' is een volledig gecomponeerd werk, uitsluitend gebaseerd op de bluesvorm. Wat is meer jazz dan de blues?

tracks:

01. Ima
02. A Summer In Jerusalem
03. A Night Insomnia
04. Birth of Shakyamuni
05. Blues In Jade
06. Black Rain
07. Tomiya

musicians:

Tom Harrell
Meg Okura
Anne Drummond
Sam Newsome
Sam Sadigursky
Brian Marsella
Riza Printup
Pablo Aslan
Jared Schonig
Rez Abbasi