© Rootsville.eu

Melanie Dekker (US)
tiltle: Secret Spot
music: Singer-songwriter/Folk
year: 2018
label: Elephant Ears Entertainment
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

info artist: Melanie Dekker

© Rootsville 2018


Toen ik in 2007 kennis maakte met haar album 'Acoustic Ride' was ik meteen onder de indruk van de stem en uitstraling van deze Canadese singer-songwriter. Met de toen gemeenschappelijke liefde voor soulsister Aretha Franklin en Harley was ik meteen verloren. Toen catalogiseerde ik haar muziek onder de noemer acoustic pop/folk en ook nu valt aan haar muziek nog steeds in deze categorie. In 2015 bracht ze dan haar 'live' album 'Lekker Ah' uit dat het resultaat was van een uitgebreide tour doorheen Nederland en Duitsland.

Nu is er haar nieuwe 'Secret Spot' dat werd uitgegeven bij 'Elephant Ears Entertainment' begin maart 2018. Ondanks dat ze leeft en werkt in Vancouver British Columbia heeft deze Melanie Dekker ook Nederlandse roots. Op dit 10-nummers tellende album zijn er 9 originals van eigen hand al dan niet in co-writing. Enkel titeltrack 'Secret Spot' is van de hand van muzikant en producer Allan Rodger.

Met een mix van American, Folk en popy country weet Melanie Dekker ook nu op deze nieuwe 'Secret Spot' een perfect uitgekiende balans te vekrijgen waardoor haar muziek een breed publiek kan bekoren. Van het openende folk geïnspireerde 'Memories of You' waarmee ze lichtje rockend overkomt over het country flavored 'Front Row' tot de hemels mooie ode aan haar vader in de wals 'Te Amo Mucho'. De veelzijdigheid van haar muziek maakt dat ze in de diverse stijlen altijd wel fans heeft.

Melanie Dekker's 'Secret Spot' neemt hiermee een plaats in van tijdloze albums...

tracks:

01 Memories of You
02 Front Row
03 More Human
04 Ginned Up
05 Try Me (The Basket Song)
06 Always Gonna Be
07 Te Amo Mucho
08 Secret Spot
09 Better When We Do
10 When It's Over