© Rootsville.eu

Melbreeze (US)
tiltle: Animazonia
music: Jazz
release date: july 06, 2018
label: Blue Canoe Records
info artist: Melbreeze
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Deze 'Animazonia' is het vijfde album van vocaliste 'Melbreeze' die werd geboren in het Turkse historische havenstadje Smyrna. Het album betreft hier een andere benadering van 'Latin Jazz', eentje dat je zou kunnen vereenzelvigen met de pop en funk zangeres Grace Mendoza aka Grace Jones. Melbreeze begon al toen ze vijf jaar oud was met ballet. Na het voltooien van haar academische opleiding, met een major in Business Administration verhuisde ze naar de Verenigde Staten voor verdere opleiding. Daarna richtte Melbreeze zich op het grootbrengen van haar eigen gezin.

Melbreeze's liefde voor muziek is echter nooit geweken en ze droomde dat ze op een dag het soort muziek kon doen dat ze wilde. En nu, na vele jaren van training, verwachtingen, liefde en toewijding, deelt ze al haar gedachten en gevoelens die ze jarenlang verborgen hield voor de release van haar vijfde album getiteld Animazonia (geproduceerd door Jimmy Haslip en Scott Kinsey).

Uit dit album worden in de tijdspanne van 11 mei tot en met 29 juni bij Blue Canoe Records acht singles uitgebracht. Nummers die zowel de jazzscène als de lounge clubs zal kunnen bekoren. Dit exclusieve album is enkel te verkrijgen bij Blue Records. Net alsook de portretten die persoonlijk zijn geselecteerd door Melbreeze.

Nummers als 'So Nice', One Note Samba' alsook 'Mas Que Nada' en 'Qiuet Nights krijgen hier op deze 'Animazonia' een totaal nieuw leven ingeblazen. Zelfs 'Desafinado' krijgt hier bij de intro een zweem van Oosterse mystiek over zich heen.

tracks:

01 So Nice
02 One Note Samba
03 Like A Lover
04 How Insensitive
05 The Island
06 Anima
07 Mas Que Nada
08 Quiet Nights
09 Wave
10 Frog Samba
11 Desafinado
12 Favela
13 Animazonia