© Rootsville.eu

Michael C. Lewis (US)
tiltle: Intimate Journey
music: Jazz - Soul Jazz
release date: november 1, 2018
label: Cybervision
info artist: Michael C. Lewis
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


"Intimate Journey" is het nieuwe album van jazz-trompettist Michael C. Lewis. Michael studeerde af aan het prestigieuze Berklee College of Music in Boston Mass. Hij behaalde zijn Master's Degree in Jazz Studies aan New York University. Sinds hij naar New York verhuist, is Michael zeer actief geweest op het gebied van muziek en theater, zowel lokaal als internationaal.

In januari 2010 bracht Michael zijn debuut-cd "Reflection" kreeg airplay in heel de VS en ook internationaal. Michael beschikt over een soulvolle trompet met eigentijdse grooves die het spectrum van jazz, soul, funk en een vleugje hiphop beheersen. Op zijn tweede album "Intimate Journey" verkent Lewis de jazz-, funk- en soulinvloeden op een nog hoger niveau.

Michael C. Lewis is een doorgewinterde muzikant die zich op alle gebied wil verdiepen, zowel als muzikant als acteur. Onder zijn vele toneeluitvoeringen zijn afbeeldingen te zien van jazztrompetlegendes Miles Davis en Clifford Brown. Zijn invloeden zijn Miles Davis, Freddie Hubbard, Lee Morgan, Marvin Gaye, Michael Henderson, John Coltrane, The Crusaders, Nat King Cole, Ronnie Laws en Herbie Hancock.

Op "Intimate Journey" vindt Michael C. Lewis de moegenlijkheid om zijn muziek nog beter uit te drukken als stimulerende Soul Jazz-stijl. Zijn muziek is fris maar vertrouwd en neemt je tegelijkertijd mee naar het verleden en de toekomst!

tracks:

01. Houston Nights
02. Reasons (feat. Walter Beasley)
03. A Moment
04. Make Me Say It Again Girl
05. Miles To Go
06. Intimate Journey
07. Soulful Atmosphere
08. Beside The Still Waters
09. Expressive Lee
10. Reasons (Mute Remix)
11. Houston Knights