© Rootsville.eu

Michelle Lewis (US)
tiltle: All That's Left
music: Folk - Singer-songwriter
release date: october 19, 2018
label: independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Michelle Lewis

© Rootsville 2018


Michelle Lewis is Amerikaanse singer-songwriter die thuis hoort in het folk segment. Deze 'All That's Left' is haar derde solo album en komt uit op 19 oktober 2018. Haar solo debuutalbum als 'This Time Around' kwam uit in 2004. Haar tweede full CD 'The Parts Of Us That Still Remain' werd uitgebracht in 2014. Michelle studeerde aan het befaamde Berklee College of Music.

Haar nummers komen uit de directheid van de ervaringen uit eerste hand sie ze combineert met de sereniteit van emotionele wijsheid. In haar teksten vinden we schoonheid en droefheid terug. Intieme volksliederen met een muziek rijk aan melodieën.

Dit najaar tourt ze door haar nieuwe album, All That's Left, door Europa (Nederland, België en Duitsland). Een album met daarop 10 prachtige en intieme nummers met 9 nieuwe originals waarbij ze 'Push On' en 'In Love Again' schreef in samenwerking met Nashville songwriter Robby Hecht. 'Push On' werd ook geselecteerd om uitgebracht te worden als single in een duet met diezelfde Robby Hecht.

De enige cover op dit album is van de hand van Bruce Springsteen waarbij ze een mnmens mooi arrangement schreef op diens 'Dancing in the Dark'. Michelle schreef dit album met haar oren open. Een nummer als 'Scars' onderzoekt een levensverhaal dat ze over haar grootmoeder heeft geleerd nadat ze haar heeft verloren. Lyrische gedichten op 'Please Do not Go' waren woorden van comfort afgeluisterd tijdens een andere periode van grote pijn. Soms zijn de nummers al geschreven, je hoeft alleen maar te luisteren, aldus Michelle Lewis.

tracks:

01. That’s What They Say
02. All That’s Left
03. Push On
04. Dancing in the Dark
05. How
06. In Love Again
07. Scars
08. You and Me
09. Please Don’t Go
10. Lay on My Pillow