© Rootsville.eu

Mick Kolassa and the Taylor Made Blues Band (US)
tiltle: 149 Delta Ave
music: blues
release date: september 01, 2018
label: Endless Blues Records
info artist: Mick Kolassa
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Michissippi Mick, he keeps goin' on and on...and we love it!

Het minst wat je kan zeggen is dat Mick Kolassa in de juiste flow zit. Eerder dit jaar Mick Kolassa aka Michissippi Mick al aanzetten met het waanzinnig goed album 'Double Standards', een voorbeeld hoe blues in alle gedaanten kan worden vertolkt. Een ander gegeven is dat deze 'member on the board' bij de alom gekende 'Blues Foundation' in Memphis steeds weer een keur van collega-muzikanten rond zich weet te vergaren en ook nu is dit weerom van toepassing.

Voor dit nieuwe '149 Delta Ave' ging Mick scheep met 'The Taylor Made Blues Band' en koos hij als producer de Grammy Award en BMA winner Michael Freeman. Op het album vinden we 12 prachtige nummers terug en opent Mick hier samen met de band met het zo goed als biografische 'I Can’t Slow Down'. Blues dat zijn uiteraard ook shuffles zoals de daaropvolgende roadsong ' US 12 to Highway 49' met de opzwepende Mississippi saxofoon van Eric Hughes.

Heerlijk zijn de guitar licks van Jeff Jensen op het klassiek bluesje 'Alternative Man' waarna we een trip maken richting Delta, een nummer dat hier als voorbeeld kan worden gesteld als een typische worksong. Rillingen alom met de howlin' backing vocals van Susan Marshal en Daunielle 'Pie' Hill. Een nummer ook waarop Toronzo Cannon zijn 'six strings' laat spreken. Deze '149 Delta Ave' is weer zo een album waarbij alle tracks op eenzame hoogten komen te staan. Ook 'American Intervention' is zo een nummer waarbij je jezelf betrapt om alle andere geluiden in je onmiddellijke omgeving weg te bannen en nog enkel 'de' blues van je bezit laat nemen. prachtig!

Wanneer Mick dan ook nog blazers komt toe te voegen komt het aspect soulblues boven drijven zoals het weemoedige maar mooie 'Pullin Me Down'. Ook op 'I Don’t Need No Doctor' van Ray Charles blijft de soul toenemen, ditmaal met een lichte funky toets. Larry Garner's 'Miss Boss' is een nummer dat het bij 'live' concerten enorm in de smaak komt te vallen, ietwat hier op deze '149 Delta Ave' niet anders is. Met het afsluitende 'The Viper' voegen Mick Kolassa and the Taylor Made Blues Band er een stukje NOLA aan toe en rest er ons niet anders dan op replay te drukken...

tracks:

01. I Can’t Slow Down
02. US 12 to Highway 49
03. Alternative Man
04. Cotton Road
05. American Intervention
06. Pullin Me Down
07. Whiskey in the Mornin’
08. I Don’t Need No Doctor
09. Miss Boss
10. 35 Miles to Empty
11. Alternative Man Alternative
12. The Viper

musicians:

Mick Kolassa: lead vocals
David Dunavent: guitar
Leo Goff: bass
Lee Andrew Williams: drums
Chris Stephenson: keyboards
Susan Marshal & Daunielle 'Pie' Hill: backing vox
Jeff Jensen: guitar on #3,6,8,9,10
Marc Franklin: trumpet on #6,8,12
Eric Hughes: harmonica on #2,10
Kirk Smothers: sax on # 6,8
Toronzo Cannon: guitar on #4 (appears courtesy of Alligator Records)
Suavo Jones: Trombone on #12
Alice Hasen: violin on #12
Marty Sammon: piano on #2, organ on #9
J.D. Taylor: harmonica on #7
Mike Wilson: Puccalo on #12