© Rootsville.eu

Mike Farris (US)
tiltle: Silver Stone
music: Soul - Blues - Gospel
release date: 2018
label: Compass Records Group
info artist: Mike Farris

© Rootsville 2018


Altijd al liefhebber geweest van de blues...en soul van deze Mike Farris, zeker toen hij samen met The Roseland Rhythm Revue ons op een waanzinnige versie van 'Mary Don't You Weep' kwam te trakteren. Of eerder nog op zijn album 'Salvation in Lights' (2007) me een muzikaal orgasme bezorgde met 'I'll Take You There'.

Ook al wordt Make Farris in het hokje van 'de' blues geplaatst toch is deze man puur soul. In 2002 begon hij zelfs aan een carrière als evangelist en bracht later Shine For the All the People' uit waarmee hij een Grammy won voor het beste Gospel Roots-album. Sommigen vergelijken deze Mike Farris zelfs als een blanke Sam Cooke. Deze 'Silver & Stone' is meteen ook een hulde aan zijn vrouw Julie en hun 23ste huwelijksverjaardag .

Op het album vnden we 12 nummers terug en opent hij al bijzonder soulvol met 'Tennessee Girl'. De magie tussen zijn klankleur en zijn muziek ins gewoonweg onbeschrijfelijk. Zo brengt hij met bzijzonder veel lef 'Are You Lonely For Me Baby?' een nummer van Freddie Scott waarmee Otis Redding en Carla Thomas ons in 1967 op een hit kwamen te trakteren en daarna zowat door de hele soul en blues scène werd gecoverd. Heerlijk is dit!

Ongetwijfeld zullen vele soul liefhebbers bij het beluisteren van 'Can I Get A Witness' terug denken aan de onweerstaanbare soul van een Marvin Gaye of een Al Green maar het gaat hier wel degelijk een compositie van Mike Farris, less Motown, more soul. De heerlijke grooves van de B3 zijn ook hier op dit album niet weg te denken zoals bij de soulballad 'Golden Wings'. Ook met Farris zijn 'Snap Your Fingers' herbeleven we de soul van de 70-ties. Met 'When Mavis Sings' bevinden we ons in het segment van gospel en op 'Move Me' verleent eene Joe Bonamassa zijn medewerking.

Deze 'Silver & Stone' is weerom een plaat van deze Mike farris zonder weerga...

tracks:

01 Tennessee Girl
02 Are You Lonely For Me Baby?
03 Can I Get A Witness
04 Golden Wings
05 Let Me Love You Baby
06 Hope She’ll Be Happier
07 Snap Your Fingers
08 Breathless
09 Miss Somebody
10 When Mavis Sings
11 Movin’ Me
12 I’ll Come Running Back to You