© Rootsville.eu

Mike Field (Can)
tiltle: True Stories
music: Punk - Jazzpop
year: october 30, 2018
promotion: Speak Easy (Beverly Kreller)
info artist: Mike Field

© Rootsville 2018


Deze "True Stories" is het vierde album van Toronto's Jazzman Mike Field. Mike Field won de Toronto Independent Music Award 2017 voor Best Jazz Vocal waarna nog enkele nominaties volgden.

Steeds vaker op pad dan niet, schrijft Mike Field over wat hij tijdens het toeren ervaart. "True Stories" is een mix van ervaring en fantasie. Het is de ultieme muzikale hybride, die zou kunnen passen op een afspeellijst naast Latin-, Klezmer-, jazz-, surf-, punk- en nieuwigheidsliederen. Het grote kenmerk van True Stories is de onmiskenbare verandering van richting en het feit dat Field punk / rock-energie heeft omarmd en zijn vakkundige vocalen heeft opgenomen.

Er is een echt sterk nieuwigheidsgehalte met zeer slimme en vakkundig geschreven teksten die een aanstekelijk gevoel voor plezier overbrengen en voortgestuwd door Velds uitgebreide, snelle aflevering. Hij gaat eindelijk zingen en zichzelf vollediger uiten, en een van de hoofdthema's is dat hij van de romantiek en het avontuur van zijn leven als reizende muzikant houdt, waar hij thuis is op de weg.

Met het openingsnummer 'Mechanics' laat Fields he tmeteen rocken in een mix van punk , ska en jazz. Een deuntje over een ruimtemonteur die raketten repareert. Hoog energetische trompet stijgt en rauwe, gepassioneerde zang. Met "Tu Vuo 'Fa' L'Americano" krijgen we een high-energy cover van de Napolitaanse (niet Italiaanse) compositie geschreven door Renato Carosone en Nicola Salerno, en prachtig gearrangeerd door Field. Beroemd gemaakt door Sophia Loren in de film It It in 1960 in Napels, en meer recent door Rosario Fiorello in de film The Talented Mr. Ripley uit 1999, het nummer is een onweerstaanbaar, leuk gevuld, geheel gekleed stuk Americano vintage rock 'n 'roll met Italiano-café-muziekkorst, een pittige ravotten met een stomende gitaar, melodieuze accordeonsolo en de doordringende zang van Mike Field.

"The Ghost And The Paperboy" is meer een swing-style klezmer en rockabilly tune à la Stray Cats, dichter bij de vroegere stijl van Field en spreekt over een oude man die terugkomt als een geest, op zoek naar een nieuwe vrouw. De gitaren zijn hier meer surfend dan punk en hebben overal accordeon-riffs. Field's vocale stijl en timbre passen perfect bij het nummer "Magnolia". Ergens in de high-energy fun zone tussen wilde rockabilly en boppin 'big-band jazz, bevat het nummer de twangy groove van de voormalige, en de gedurfde, koperen hoorn grafieken van de laatste. Het is een mooie, kleine nieuwigheid, met killer gitaar- en trompetsolo's en een all-out vocale uitvoering - in feite de eerste die ooit door Field is opgenomen.

Out In The World "is zo dichtbij als Field tot een oprechte pop deuntje krijgt over reizen, en zelfs nog diepgaander, over het leven van een kunstenaar vrij van de" korte lijn "van de negen-tot-vijf-wereld Bongos, shakers en een Het gekke orgelgeluid zorgt voor meeslepende geluidseffecten. "West Side Of Town" heeft een flitsende pianoklank als die van Billy Joel en het gaat over het favoriete gebied van Field in zijn geboortestad. "Autumn Lovesong" is precies dat. Een Fall ballad, met piano op zijn kern, dit is een bitterzoet lied over herfst, familie en het vluchtige tijdsverloop.

tracks:

1. Mechanic
2. The Hotel By The Mansion
3. Tu Vuo' Fa' L'Americano
4. Road Trip
5. The Ghost and the Paperboy
6. Magnolia
7. Out in the World
8. West Side of Town
9. Autumn Lovesong

musicians:

Mike Field (lead vocals & trumpet)
Russ Boswell (bass on all except 3, 5 & 6)
Mark Camilleri (piano & organ)
Jerry Caringi (accordion)
Davide DiRenzo (drums)
George Koller (bass on 3, 5 & 6)
Rosendo "Chendy" León (percussion)
Dominic Mancuso (guitar on 4 & 9)
Tony Zorzi (guitars)